Meteen naar de inhoud

Filmmakers opgelet: maak een korte queer film en win mooie prijzen!

Het Queer Film Festival Utrecht organiseert dit jaar de eerste editie van ‘De 10 Minute Challenge’. Een korte film wedstrijd speciaal voor jonge beginnende (queer) filmmakers uit Utrecht en omgeving! Speciaal voor jullie hebben wij een wedstrijd ontwikkeld, waarbij je de filmwereld leert kennen, je leuke prijzen kan winnen en jouw talent gezien wordt op een vette finale avond van QFFU bij; Queer Villa!

Lees hieronder hoe je je kan aanmelden, wat de voorwaarden zijn en welke vette prijzen er te winnen zijn! Vragen? Check veelgestelde vragen (FAQ 10 minute challenge). Of neem contact op met het 10 Minute Team via 10minute@qffu.nl.

Prijzen

 • Prijsgeld van €1.000,-
 • Een mooie Trofee (Ontworpen door een jonge queer maker uit Utrecht)
 • Vertoning op de slotavond van QFFU (Bij Queer Villa)
 • Vertoningen op o.a. OUTtv en Cinemien

Spelregels 10 Minute Challenge

 • De film moet vallen onder de term ‘queer’. De makers hoeven zich niet per se te identificeren met queer.
 • De film duurt 10 minuten met een marge van 20 seconden.
 • De film is origineel en is niet eerder vertoond.
 • Het team bestaat uit beginnende filmmakers.
 • De maker of iemand uit het team heeft een binding met Utrecht.
 • De film moet zich houden aan het thema ‘Stad zonder muren’. Dit is vrij te interpreteren door de filmmakers.

Verloop

 • Lever je idee/script/scenario/synopsis (mag kort en krachtig) uiterlijk vrijdag 22 april 2022 in. Na je aanmelding ontvang je een periodieke nieuwsbrief en updates over het verloop van de wedstrijd. Uiteraard kan je elk moment bij het QFFU team vragen stellen of begeleiding vragen! 
 • Zaterdag 28 Mei 2022 is er een meet-up! De middag wordt gevuld met workshops, ontmoetingen en film(makers). Meer info volgt na aanmelding.
 • De film moet uiterlijk vrijdag 29 juli 2022 vóór 12.00 uur zijn ingezonden. 
 • Op zondag 28 Augustus 2022 is het dan eindelijk zo ver: tijdens een feestelijk event bij Villa Concordia worden de films vertoond en maakt de jury samen met het publiek aan het einde van de avond de winnaar bekend. Houd deze data dus vrij in je agenda!

Juryleden

Hieronder stellen we jullie graag de juryleden voor!

Bart Peters

Bart Peters (1989) is filmmaker en een van de drie Transketeers. De Transketeers bestaat uit drie transmannen – Bart, Chris en Jonah – die samen projecten maken rondom positieve zichtbaarheid en diversiteit. Ze maken films, zowel documentaire als fictie, waarin veerkracht, humor en authenticiteit voorop staan.

www.transketeers.com

Bart studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting regie fictie.

Lazlo & Dylan Tonk
Lazlo & Dylan Tonk (1982) zijn tweelingbroers en filmmakers. Ze maakten in 2019 hun documentaire debuut met Galore, een film over de metamorfose van drag sensatie Lady Galore. Eerder schreven en regisseerden Lazlo en Dylan de korte jeugdfilm Uitgesproken (2013), over een vriendschap die onder druk komt te staan als blijkt dat een van de jongens uit de vriendengroep homo is. Lazlo en Dylan studeerden beiden Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht, waarbij ze zich specialiseerden in de richting dramaturgie.
 3e Jurylid !
Wordt binnenkort bekend gemaakt

Zijn er dingen nog niet duidelijk? Kijk of je vraag beantwoord wordt bij de veelgestelde vragen (FAQ 10 minute challenge). Mocht je er dan nog niet uitkomen, neem gerust contact op met Team 10 minute via 10minute@qffu.nl!