Ga naar de inhoud
Tegen een donker tv-scherm staat 'Wat te zien in MEI'. Linksonder zijn uitgelichte afbeeldingen van een aantal tips te zien.
Home » Wat te zien in … MEI

Wat te zien in … MEI

Tijdens ons festival tonen we natuurlijk dé queer films die je wilt zien. Maar ben je benieuwd naar wat je zelf kan kijken? In onze rubriek Wat te zien in … geven we je elke maand de leukste film- en serietips om je eigen huis om te toveren in een thuisbioscoop. En hoewel de dagen nu langer voelen, het zonnetje meer en langer schijnt en we veel buitenshuis zijn, kan het soms heel fijn zijn om je even terug te trekken. Of die ene leuke persoon gespot met wie je graag een leuke film wilt kijken? Nu heb je een goed excuus, dus lees snel verder om te weten wat te zien in mei!

Films

Jongens

Sieger en Stef worden beide gekozen voor het wedstrijdteam van de atletiekclub. Samen met twee andere jongens trainen ze voor hun deelname aan het NK. Tussen allemaal ontstaat er een vriendschap, maar Sieger merkt dat hij steeds meer naar Marc toetrekt. Wanneer ze samen gaan zwemmen, slaat de vonk over en kussen ze. Aangedaan door wat er is gebeurd doen ze eerst alsof er niks aan de hand is, maar de emoties lopen langzaamaan hoog op. Een fijne familiefilm over vriendschap, jezelf ontdekken en prille liefde. De film is tevens ook geschikt voor wat jongere kijkers.

De film is te bekijken op NPO Start. Bekijk hier de trailer.

Lizzie

In deze thriller gaan we terug in de tijd naar 1892, waar Lizzie wordt geconfronteerd met het bloederige tafereel van haar vermoorde ouders. Lizzie wordt opgepakt voor de moord en haar sociale status wordt hierdoor enorm aangetast. Gelukkig is daar de dienstbode Bridget – gespeeld door niemand minder dan Kristen Stewart – die getuigd voor haar. Lizzie wordt vrijgesproken, maar is dat wel terecht? En wie is er wel verantwoordelijk voor de moord op haar ouders? En misschien nog wel belangrijker: wat speelt er tussen Lizzie en Bridget?

De film is nu te zien op Amazon Prime. Bekijk hier de trailer.

Series

Euphoria

Nu HBO Max naar Nederland is gekomen, is er een enorm aanbod van (queer) films en series bijgekomen. Eentje die je niet mag missen is Euphoria: met een star-studded cast (o.a. Zendaya, Alexa Demie, Jacob Elordi, Nika King en Hunter Schafer) en prachtige videografie is het een visueel plezier om deze serie te kijken. Rue is drugsverslaafd en na een intense zomer komt ze terug uit rehab. Met het begin van het nieuwe collegejaar, begint Rue ook een hele nieuwe fase van haar leven op allerlei verschillende vlakken. Een van de meest opvallende wordt in gang gezet door de net verhuisde Jules. De serie – met als hoofdthema’s opgroeien, seks, liefde, vriendschap en drugsgebruik – werd positief ontvangen door critici en beloond met een waslijst aan nominaties en prijzen. Kortom, een serie die je niet mag missen.

De serie is nu te bekijken op HBO Max. Bekijk hier de trailer.

The Sex Lives of College Girls

Volg vier studentes die kamergenoten worden wanneer ze beginnen op de prestigieuze Universiteit van Essex. Een hoop tegenstrijdigheden en hormonen, deze meiden zijn even sympathiek als onuitstaanbaar, terwijl ze hun nieuwe levens leiden op de campus. Prestatiedruk, vriendschap en uiteraard seks zijn de drijfveren voor deze nieuwkomers, waar ze elk op hun eigen manier mee omgaan. Optimaal om lekker gedachteloos naar te kijken, maar net zo goed optimaal om helemaal in op te gaan.

De serie is nu te bekijken op HBO Max. Bekijk hier de trailer.

Documentaires

Pray away

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar er geloven nog steeds veel mensen dat queer zijn een keuze is. En voor sommige mensen is dit zelfs zo duidelijk, dat een dergelijke therapie dit op zou kunnen lossen. Onzin, denken wij nu, maar dat was niet altijd de gedachtegang. Voormalig leiders en slachtoffers van de welbekende ‘homotherapiebeweging’ spreken in deze documentaire over de schadelijke impact op de LHBTQIA+ gemeenschap en over de huidige status van de beweging. Misschien nog wel des te relevanter, omdat conversietherapie nog steeds niet verboden is in Nederland. Sinds dit jaar ligt er een wetsvoorstel om hiermee aan de slag te gaan, nadat een eerder wetsvoorstel uit 2019 om conversietherapie te verbieden was afgewezen.

De documentaire is te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer.

Dat was alweer de ‘wat te zien in mei’! Alles al uitgekeken? Kijk eens bij de kijktips van afgelopen maanden voor nog meer aanbevelingen.

Auteur: Pepijne van Rooijen