Ga naar de inhoud
maart2022
Home » Wat te zien in … MAART

Wat te zien in … MAART

Heb jij ook zo genoten van de fijne film- en serietips uit de februari editie? Lees dan snel verder! Ook voor maart hebben wij in onze rubriek ‘Wat te zien in …’ de beste film- en serietips voor jou op een rijtje gezet. Pak de popcorn, kruip onder een warm kleedje en geniet van de mooie beelden.

Films

Grosse freiheit

In het naoorlogse Duitsland is het leven in vrijheid niet voor iedereen gegarandeerd. Hans belandt na Auschwitz keer op keer in de gevangenis wegens zijn homoseksualiteit. Zijn enige houvast is zijn celgenoot Viktor, een veroordeelde moordenaar. Door de jaren heen ontstaat tussen hen een onverwachte, maar liefdevolle band.

De film is vanaf 17 maart te zien in de filmhuizen. Kijk hier alvast de trailer.

LET OP! In samenwerking met IMAGINE filmdistributie mag QFFU 2x 2 vrijkaartjes voor de film ‘Grosse freiheit’ weggeven. Lijkt het jou leuk om deze film in de bioscoop te bewonderen op het grote scherm? Geef je dan gauw op en wie weet bemachtig jij een paar vrijkaartjes voor de film …

Portrait de la jeune fille en feu

In de achttiende eeuw krijgt de jonge schilder Marianne de opdracht een portret te maken van Heloïse. Omdat Heloïse weigert te portretteren, wordt Marianne ingehuurd om “Heloïse gezelschap te houden”. Met de bedoeling dat ze overdag goed naar Heloïse kijkt, om haar portret ’s nachts stiekem te schilderen. Prachtige, intieme blikken van jonge vrouwen naar elkaar. Een ontluikende liefde aan zee vormt in dit kostuumdrama de rode draad.

De film is te zien op Cineville Vitamine, NPO-Plus én Netflix. Ofwel, geen ontkomen aan. Kijken dus! Bekijk hier de trailer.

Series

Young Royals

Prins Wilhelm past zich aan aan het leven op zijn prestigieuze nieuwe kostschool, Hillerska, maar zijn hart volgen blijkt moeilijker dan gedacht. Een prachtig portret van een jongen vol dromen van een toekomst vol vrijheid en onvoorwaardelijke liefde, ver weg van koninklijke verplichtingen. De Zweedse zesdelige serie is er na een dag bankhangen doorheen, maar laat je verlangen naar meer. Gelukkig zal seizoen 2 ergens in 2022 volgen.

Deze serie is te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer.

Queer Eye

Een nieuwe queer groep, de (ondertussen welbekende) Fab Five, vertrok naar Atlanta om een aantal stadsmensen te helpen hun kleerkasten, uiterlijke verzorging, voeding, culturele bezigheden en huisinrichting te verfijnen. Een heerlijke luchtige serie waar je wel vrolijk van moet worden. Door de vijf verschillende perspectieven die de Fab Five met zich meenemen, is er voor iedereen wat wils.

Deze serie is te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer.

Documentaires

A Secret love

Een beschrijving van het bijzondere liefdesverhaal van Terry Donahue en Pat Henschel, wiens relatie bijna zeven decennia omvatte. Deze documentaire volgt Terry en Pat terug naar de tijd dat ze elkaar voor het eerst ontmoetten, tijdens hun professionele leven in Chigago. Ook komen hun conservatieve families aan bod en hun worsteling om al dan niet te trouwen. Hun coming-out op late leeftijd brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, wat je als kijker tot tranen aan toe laat meeleven.

Deze documentaire is te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer.

Genderbende

Het verhaal van vijf jonge mensen die zich geen man en geen vrouw voelen, maar iets daartussenin. Dagelijks geconfronteerd met het ‘anders’ zijn, laten ze anderen nadenken over gender en blijven ze trots op de persoon die zij zijn.

Deze serie is te bekijken op 2DOC en Videoland. Bekijk hier de trailer.

Auteur: Carmen Donkers