Ga naar de inhoud
Wat te zien in april, tegen een donker scherm in witte tekst
Home » Wat te zien in … APRIL

Wat te zien in … APRIL

De eerste zonnestralen komen tevoorschijn, lammetjes worden geboren en de korte broeken worden uit de kast getrokken: het is alweer april! Ondanks de zonnige dagen zijn de avonden nog ietwat fris. Een perfect recept voor een fijne filmavond dus. Deze maand hebben wij weer een selectie voor jou klaargezet in onze rubriek ‘Wat te zien in …’. Lees snel verder! 

Films

Jump, Darling

Russel, een beginnende Drag Queen, vlucht naar zijn hulpbehoevende oma op het platteland. Zijn relatie is net gestrand en onzeker over de toekomst, dus wat moet je dan? Zijn oma wil koste wat het kost een verpleeghuis vermijden. Het platteland brengt de gezochte rust voor Russel, maar laat tegelijkertijd familiegeheimen naar boven komen die misschien liever verhuld hadden moeten blijven. De film schetst een warm beeld tussen Russel en zijn oma, en de band die familie met zich mee kan hebben. 

De film is te zien vanaf 24 maart in de filmhuizen. Kijk hier alvast de trailer. 

The man with the answers 

Victor, een ex-duikkampioen, stapt na het plotselinge overlijden van zijn oma in zijn oude auto en vertrekt vanuit Griekenland naar Beieren, waar zijn moeder woont. Tijdens de reis ontmoet hij Matthias, een knappe Duitse man. De mannen worden gedurende de reis uit hun comfortzone getrokken tussen het prachtige berglandschap. Een (film)rit vol avontuur, met een groeiende aantrekkingskracht in het adembenemende Italië. 

Deze film is te zien vanaf 31 maart in de filmhuizen. Kijk hier alvast de trailer.

Documentaires

Van de andere kant

In de nieuwe documentaire van Tim den Besten onderzoekt hij of je iemands seksuele voorkeur kan beïnvloeden, en scherpt daarmee zijn visie op zijn eigen seksualiteit aan. In een wereld waar ontwikkelingen rondom de kijk op seksualiteit steeds meer gericht zijn op de fluïditeit van diezelfde seksualiteit – en tegelijkertijd een tegengeluid van een groep mensen die dat zien als ‘regenboog propaganda’ –  is deze documentaire relevanter dan ooit. 

Deze documentaire was op 31 maart te zien op televisie en is nu te zien op 2doc. Kijk hier de trailer!

Halfgoden

In India bestaat een diepgewortelde cultuur rondom het derde geslacht. Desondanks blijken transgender personen daar regelmatig slachtoffer van geweld en misbruik. Kijk mee met transgender model Valentijn De Hingh, die daar in deze documentaire is om op onderzoek te gaan hoe het zit met dit derde geslacht en hoe de maatschappij daar naar kijkt. 

Deze documentaire is te zien op 3LAB en op YouTube. Bekijk hier de trailer.

Series

The white lotus

Op een vakantieresort op Hawaii probeert manager Armond zijn uiterste best te doen om zijn gasten tevreden te houden. Maar ondertussen broeit er iets in het paradijs: hij heeft een oogje op een van zijn medewerkers. Een sociale satire over de perikelen van diverse werknemers en gasten van een exclusief, paradijselijk resort gedurende een roerige week.

Deze serie is te zien op HBO-Max. Kijk hier de trailer. 

Nog niet uitgekeken? Bekijk dan hier onze andere wat te zien in …

Auteur: Carmen Donkers

Tags: