Ga naar de inhoud

VACATURES

Communicatie medewerker (X/V/M)

Ben jij een filmliefhebber met een gevoel voor taal en beeld? Dan zoeken we jou!

Het Queer Film Festival Utrecht (QFFU) is sinds 2019 hét LHBTQI+ filmfestival van Utrecht en heeft een diverse programmering op het vlak van LHBTQI+ films in combinatie met een amuserend en verdiepend randprogramma. Met onze films vertellen we verhalen vanuit verschillende hoeken van de queer community. Niet alleen in bioscoopzalen, maar ook op straat, in cafés en buurthuizen, door de binnenstad en in verschillende wijken. Kortom: Utrecht zien we als één grote bioscoop. In 2023 vindt het festival plaats van 1 t/m 8 september.

Functieomschrijving

Ben je iemand die makkelijk schrijft en superhandig is met social media? Dan zijn we op zoek naar jou!

Binnen het communicatie team van het QFFU ga je aan de slag om het film- en randprogramma op een aantrekkelijke manier over het voetlicht te brengen via onze social media kanalen en website.
Je krijgt daarbij inhoudelijke input van de filmprogrammeur en het productie team. Je rapporteert op regelmatige basis aan het bestuur over de voortgang.

Taken

Als Marketing & Communicatie medewerker heb je de volgende taken:

  • Content maken voor onze social mediakanalen (Instagram, Facebook)
  • Up to date houden van de website
  • Maken van passend beeldmateriaal bij berichten
  • Aansturen redactie team voor het QFFU magazine
  • Opzetten content- en mediastrategie 

Wie zoeken we?

Een gemotiveerd persoon uit de queer community die affiniteit heeft met film en/of festivals. Je beheerst de nederlandse taal goed, je bent zelfstandig en hebt gevoel voor beeld en taal, kan details goed herkennen en werkt oplossingsgericht. Bij voorkeur woon je in Utrecht en kun je overweg met een opmaakprogramma als Canva of Photoshop. Je bent beschikbaar van maart 2023 t/m in ieder geval eind september 2023. 

Aanbod
Stichting de Rode Eenhoorn biedt voor deze onbezoldigde functie een nog nader te bepalen jaarlijkse vrijwilligersvergoeding. We verwachten dat de werkzaamheden gemiddeld 4-8 uur per week van je tijd vragen. De werkdruk zal toenemen gedurende de zomermaanden met een piek in juli en augustus met als hoogtepunt de festivalperiode begin september. De indeling van de uren per week is vrij in te zetten naar gelang het festival vordert.

Het team bestaat uit een diverse groep queers met verschillende leeftijden, gender identiteiten, etniciteiten en achtergronden. We staat altijd open voor nieuwe ideeën en er wordt veel samengewerkt.

Contact

We nodigen iedereen van harte uit te solliciteren! We willen als team een zo realistisch mogelijke afspiegeling van de maatschappij vertegenwoordigen en nodigen daarom in het bijzonder graag, mensen van kleur, mensen met zichtbare of onzichtbare handicaps en trans personen, uit om te reageren.

Bij interesse, mail je motivatie en/of eerdere ervaringen naar joost@qffu.nl

Reageren is mogelijk t/m 11/02/2023.