Ga naar de inhoud

10 DAGEN GENIETEN VAN DE MOOISTE QUEER FILMS

🦄 UTRECHT ALS ÉÉN GROTE BIOSCOOP

Queer Film Festival Utrecht (QFFU) is sinds 2019 hét LHBTQI+ filmfestival van Utrecht. Tien dagen lang ontdek je door de hele stad een brede selectie aan films, talks, en meer, met Utrecht als één grote bioscoop. Tijdens QFFU staan diversiteit, inclusiviteit en toegankelijkheid centraal. We vertellen verhalen vanuit de meest verschillende hoeken van de queer community. Niet alleen in bioscoopzalen, maar ook op straat, in cafés en buurthuizen, door de binnenstad en in verschillende wijken.

DOEL

Films openen je hart. Door andere verhalen te horen en nieuwe perspectieven te zien, neemt begrip én acceptatie toe. Daarom hebben wij een ruimdenkend, verrassend en toegankelijk programma, zowel voor verschillende identiteiten binnen de queer community als filmliefhebbers en welwillende allies daarbuiten. Omdat films op zichzelf eenrichtingsverkeer zijn, hebben we ook een uitgebreid randprogramma met de focus op gesprek en verbinding.

FILMFESTIVAL

Van 20 t/m 29 augustus kun je door heel Utrecht terecht voor de beste queer films uit binnen- en buitenland, van de nieuwste premières tot klassiekers en van documentaires tot shorts en animatiefilms. Meer over het filmprogramma 2021 lees je hier. (link naar QFFU 2021) 

RANDPROGRAMMA

Naast films hebben we een uitgebreid randprogramma met talkshows, muziek, spoken word en meer. Daarnaast organiseren we het hele jaar door Queer Café’s in samenwerking met Bibliotheek Utrecht. Lees hier meer over ons randprogramma. (link naar randprogramma)

WAAR?

Van 20 t/m 29 augustus vind je ons door de hele stad, onder andere in Louis Hartlooper Complex, TivoliVredenburg, Pathé Rembrandt, Stadsschouwburg en Centraal Museum. Benieuwd naar alle locaties en programma’s bij jou in de buurt? Kijk dan hier! (link naar plattegrond(?) en deelnemende locaties)