Ga naar de inhoud
Home » Het QFFU-team tipt

Het QFFU-team tipt

Het vrijwilligersteam van het QFFU houdt uiteraard ook van films kijken. Vandaag delen een aantal vrijwilligers een aantal films waar zij enthousiast over zijn of naar uitkijken.

Voorzitter van het QFFU Joost is enthousiast over een van de bijzondere avonden op ons programma. Op 25 augustus draaien we de little gem Eden evenals de intense speelfilm Theo & Hugo mét een bijzonder randprogramma:

Ik raad aan om te komen kijken naar twee spannende films vol seksuele spanning buiten in de tuin van het Centraal Museum. We beginnen met Eden, een short van Sven Spurs. Deze talentvolle Vlaamse filmmaker is zelf aanwezig om de film in te leiden. Theo &Hugo is een rauwe Franse film met een intense vrijpartij in het begin van de film, gevolgd door een nachtelijke (emotionele) zwerftocht van twee mannen door de straten van Parijs. Voor de films kun je nog kiezen om deel te nemen aan een open gesprek over ethische pornografie of om een rondleiding te maken langs de vaste collectie van het museum, maar dan met een “gender bril” op. Een mooie totaalbeleving!

Hier lees je meer over de voorstelling en kan je tickets bestellen.

Secretaris Robert zet graag de spotlight op het Tsjechische drama Charlatan. Niet gek, de film werd namelijk door Tsjechië ingezonden als kandidaat voor de Oscars en belandde op de shortlist:

Ik kijk uit naar Charlatan. Een film waar de seksualiteit van de hoofdpersoon ondergeschikt is aan het sterke, ietwat duistere verhaal van een briljante kruidendokter die zijn leven wijdt aan het genezen van mensen tijdens twee duistere periodes in Tsjechoslowakije.

Hier lees je meer over de voorstelling en kan je tickets bestellen.

Goukje van de productie is vol lof over het familiedrama 52 Tuesdays.

Ik tip 52 Tuesdays, omdat het op een briljante manier zowel de transitie van een volwassen trans man en de ontdekkingstocht van de seksualiteit van zijn jongvolwassen dochter laat zien. Beide zijn ze op zoek naar zichzelf, maar eigenlijk nog veel meer naar elkaar. Kunnen ze de ander en zichzelf accepteren?

Hier lees je meer over de voorstelling en kan je tickets bestellen.

Tekstschrijver Merlijn kan niet wachten om de moderne klassieker Portrait de la jeune fille en feu nog eens te zien. Volgens ons had deze film natuurlijk eigenlijk de Palme d’Or op het filmfestival van Cannes moeten winnen in 2019.

Ik kijk uit naar Portrait de la Jeune fille en feu, omdat deze schilderachtige film een streling is voor het oog.

Hier lees je meer over de voorstelling en kan je tickets bestellen.

Tekstschrijver Jacoline werd verrast door het Duitse drama Das Mädchen und die Spinne.

Kleine indiefilms weten soms erg te verrassen en Das Mädchen un die Spinne valt zeker in die categorie. De film vertelt een klein verhaal over een chaotische verhuizing. Mara moet afscheid nemen van haar huisgenote en dat maakt nogal wat los. De film brengt de ontmoetingen tussen de verschillende personages op een prachtige manier in beeld. Met sterke framing en een droog vleugje humor wordt duidelijk hoe onhandige communicatie tot schrijnende situaties kan leiden.

Hier lees je meer over de voorstelling en kan je tickets bestellen.

Benieuwd wat er nog meer draait? Check dan het volledige programma!