Ga naar de inhoud
Tegen een rode achtergrond staat het logo van de 10 minute challenge van QFFU, met daarbij wat korte informatie over wie je moet zijn om mee te doen en waarom!
Home » FAQ 10 Minute challenge

FAQ 10 Minute challenge

De 10 Minute challenge is in volle gang, en je hebt nog tot en met 22 april om je aan te melden! Meer informatie over alle voorwaarden vind je HIER. Voor het overzicht hebben we hier de meest gestelde vragen nog even voor je op een rijtje gezet!

Zie voor de meest actuele FAQ ook:
FAQ 10 minute challenge

En zie onze Instagram post!

Mag de gesproken taal in de film anders zijn dan Nederlands? 

Ja. De film mag in elke taal die je zou willen. Maar neem wel mee dat het grootste deel van het publiek Engels of Nederlands spreekt. Als je een andere taal kiest wordt ondertiteling wel heel erg gewaardeerd en daarom raden we dit ook sterk aan.

Is ondertiteling verplicht?

Nee. Ondertiteling mag altijd en is super fijn voor een gemengd publiek en in het kader van inclusiviteit, maar het is niet verplicht. 

Mag je ook deelnemen als iemand van jouw team al grote vertoningen heeft gehad?

Ja. Als de hoofdmaker van de film dit platform nodig heeft om diens carrière in de queer filmwereld een kickstart te geven, meld je dan aan! Je mag dus zeker je meer ervaren netwerk gebruiken, maar de jury zal de ervaring wel mee laten wegen in de beoordeling van de films.  

Hoe belangrijk is het hebben van een connectie met Utrecht en het thema “Stad zonder muren”?

Omdat de wedstrijd onderdeel is van het Queer Film Festival Utrecht vinden we het belangrijk dat de film, de makers en/of het onderwerp van de film een connectie heeft met Utrecht. Het thema zou een handvat kunnen zijn om na te gaan denken over deze connectie met de stad, maar dit is breed op te vatten en wordt niet actief meegenomen in de beoordeling.

Zijn er momenten waarop je de andere kandidaten kan leren kennen en/of feedback kan krijgen van de jury/betrokkenen?

Ja! De datum moet nog bekend gemaakt worden, maar we zijn druk bezig met het organiseren van een meet-up/workshop moment waar alle deelnemers uitgenodigd voor zullen worden. We willen dat de wedstrijd een ervaring is waar je de queer film gemeenschap kan leren kennen en kan netwerken met het professionele werkveld. Bij de meet-up kunnen wij elkaar leren kennen en het belang delen van queer representatie in film. Meer informatie volgt snel …

Tags: