Ga naar de inhoud

OVER ONS

MENSEN VERBINDEN DOOR MIDDEL VAN FILM

Het Queer Film Festival Utrecht (QFFU) is sinds 2019 hét LHBTQI+ filmfestival van Utrecht. Het festival heeft een unieke programmering op het vlak van LHBTQI+ (queer) films in combinatie met een amuserend en verdiepend randprogramma. 

Zichtbaarheid en verbinding staan bij ons op de eerste plek. Zichtbaarheid op het witte doek is belangrijk, maar ook heeft elke letter en elk individu uit de LHBTQI+ gemeenschap een eigen verhaal. Daarom heeft het QFFU als doel om zoveel mogelijk verhalen te vertellen, voor herkenning, educatie en ontspanning. 

IN ALLE WIJKEN VAN UTRECHT
We vertonen de films door de hele stad Utrecht, in bijna alle wijken. Niet alleen in de gebruikelijke en klassieke filmhuizen van Utrecht (zoals het Hoogt on Tour, Louis Hartlooper Complex of Pathé), maar ook op verschillende creatieve broedplaatsen (Vechtclub XL en de Nijverheid) of bijzondere plekken (zoals de Bibliotheek, het Rietveld Schröderhuis, de Helling, het Centraal Museum of het Wilde Westen). Deze spreiding door de hele stad maakt het QFFU uniek in Nederland. Een deel van ons programma is gratis te bezoeken; we streven ernaar dit uit te blijven breiden. Hierdoor is de drempel voor ons festival zo laag mogelijk en voor alle lagen uit de samenleving toegankelijk.

RANDPROGRAMMA
Films openen je hart. Door andere verhalen te horen en nieuwe perspectieven te zien, neemt begrip én acceptatie toe. Daarom hebben wij een ruimdenkend, verrassend en toegankelijk programma. Naast de films tijdens het festival hebben we een uitgebreid randprogramma met talkshows, muziek, spoken word en meer. Daarnaast organiseren we het hele jaar door Queer Café’s in samenwerking met Bibliotheek Utrecht, staan er andere activiteiten op de agenda en verzorgen we samenwerkingen zodat we zo veel mogelijk mensen bereiken. 

GEDRAGDSCODE
Het is essentieel voor ons dat we een veilige omgeving creëren voor alle bezoekers van ons festival. Onze kernwaarde is om een plek te creëren waar iedereen zich veilig, geaccepteerd en gerespecteerd voelt en de mogelijkheid heeft om diens kleuren van de regenboog te laten zien. Racisme, seksisme, ableisme, body shaming, homofobie en transfobie worden niet getolereerd, evenmin als (seksuele) intimidatie en geweld. Voor meer informatie kun je hier onze gedragdscode (in het Engels) vinden! 

INTERESSE?
Meer weten over ons of interesse om mee te werken? Zie onze contact pagina of bekijk de openstaande vacatures.