OVER ONS

MENSEN VERBINDEN DOOR MIDDEL VAN FILM

Het Queer Film Festival Utrecht (QFFU) is sinds 2019 hét LHBTQI+ filmfestival van Utrecht. Het festival heeft een unieke programmering op het vlak van LHBTQI+ (queer) films in combinatie met een amuserend en verdiepend randprogramma. 

Zichtbaarheid en verbinding staan bij ons op de eerste plek. Zichtbaarheid op het witte doek is belangrijk, maar ook heeft elke letter en elk individu uit de LHBTQI+ gemeenschap een eigen verhaal. Daarom heeft het QFFU als doel om zoveel mogelijk verhalen te vertellen, voor herkenning, educatie en ontspanning. 

IN ALLE WIJKEN VAN UTRECHT
We vertonen de films door de hele stad Utrecht, in bijna alle wijken. Niet alleen in de gebruikelijke filmhuizen zoals het Hoogt on Tour, Louis Hartlooper Complex of Pathé, maar ook op verschillende creatieve broedplaatsen (Vechtclub XL en de Nijverheid), of bijzondere plekken als de Bibliotheek, het Rietveld Schröderhuis, de Helling, het Centraal Museum of het Wilde Westen. Deze spreiding door de hele stad maakt het QFFU uniek in Nederland. Een deel van ons programma is gratis te bezoeken. Hierdoor is de drempel voor ons festival zo laag mogelijk en voor alle lagen uit de samenleving toegankelijk.

RANDPROGRAMMA
Films openen je hart. Door andere verhalen te horen en nieuwe perspectieven te zien, neemt begrip én acceptatie toe. Daarom hebben wij een ruimdenkend, verrassend en toegankelijk programma. Naast de films tijdens het festival hebben we een uitgebreid randprogramma met talkshows, muziek, spoken word en meer. Daarnaast organiseren we het hele jaar door Queer Café’s in samenwerking met Bibliotheek Utrecht en andere activiteiten. 

INTERESSE?
Interesse om mee te werken en onderdeel te worden van deze organisatie? Zie onze contact pagina voor hoe met ons in contact te komen.