ONS TEAM

DE MENSEN ACHTER QFFU

JOOST DE VRIES​

Voorzitter

Ik ben sinds 2015 actief als vrijwilliger bij het Midzomergracht festival en het QFFU. Ik ben iemand met veel ideeën en een groot netwerk. Het plan om een LHBTI-filmweek op te zetten ontstond in 2018. 

Tim valkenet

Penningmeester

Alweer ruwweg 15 jaar ben ik woonachtig in het mooie Utrecht. Mijn vrije tijd spendeer ik graag sociaal, als het kan. Van films, tot barretjes, tot in een park of gewoon bij iemand thuis. Met mijn bijdrage aan het festival hoop ik ook een steentje bij te dragen aan een nóg gezelligere stad.

ROBERT ELLENTS

Secretaris

Ik ben grafisch vormgever en in die hoedanigheid ben ik ook betrokken bij het QFFU. Naast het vormgeven hou ik ook van cultuur; films, theater, concerten en musea. Mijn grote passie is reizen. Je onderdompelen in verschillende culturen en in de schitterende natuur. 

NADIA LEIJDESDORFF

hoofd programmering

She moves away from the WAITER and scans the crowded room. Nothing. Then, out of the corner of her eye, almost imperceptible at first, at a table towards the rear of the room, she sees a woman’s blonde head thrown back in laughter; the woman seems to be encapsulated in or protected by a haze of light and smoke. It’s CAROL, CAROL as THERESE has always seen her and as she will see her evermore: in SLOW MOTION, like in a dream or a single, defining memory, substantial yet elusive. She moves towards her. CAROL raises a wine glass to her lips and as she does, she turns slightly and spots THERESE.

THERESE continues to approach. CAROL watches with a smile burning in her eyes. THERESE has nearly arrived.

THE END

SASCHA VOS

Communicatie

Ik ben student Liberal Arts and Sciences. Sinds vorig jaar ben ik betrokken geraakt bij QFFU en verzorg ik alles wat met social media te maken heeft. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met kunst, film en de diverse culturen om me heen. Ik ben ontzettend enthousiast om aan een festival te werken waarmee we zoveel aandacht kunnen geven aan alle bijzondere en ontroerende verhalen van de LHBTI+ gemeenschap.

GOUKJE SURINGAR

Productie

Ik ben bezig met het afronden van mijn studiecombinatie Genderstudies en Media. Volgend jaar begin ik aan de Master Film- en Televisiewetenschap. Juist de combinatie van inclusiviteit, diversiteit en media boeit mij, en ik denk dat film bij uitstek een goed medium is om een ander perspectief dan het eigen te zien en te voelen.

Bart Boeve

Explicateur

In 1983 verhuisde ik om Theater & Drama te studeren aan de HKU te Utrecht. Negen jaar later werd ik mede-oprichter van een theatergroep Wordt Vervolgd. We speelden voor bedrijven en organisaties en maakten improvisatietheater op basis van de verhalen die mensen in het publiek aan ons vertelden. Dus verhalen hebben me altijd geboeid. Films zijn gemaakt van verhalen. 

Danique Schornstadt

Productie

Ik heb een grote liefde voor kunst, cultuur en mensen. Dit alles komt prachtig samen bij de productie van het qffu festival. De diversiteit aan locaties (musea, clubs, bioscopen etc.) en het brede publiek dat er komt, maakt dit festival ontzettend leuk om te organiseren. Daarnaast is het fantastisch om te zien hoeveel bedrijven, instanties en mensen bereid zijn om mee te denken en helpen om dit festival neer te zetten. In september start ik met de opleiding Productie Podiumkunsten aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Marise Edgar

Productie

Ik ben graag bezig met films, literatuur, en sport graag. Ik geloof dat kunst de samenleving een spiegel kan voorhouden en bijdraagt aan de representatie ervan. Daarnaast leert diversiteit je je open te stellen voor de ander. Ik ben enorm trots dat het QFFU een plek is voor Queer makers. Utrecht is een diverse stad, waar veel talent zit.

Jacoline Maes

Hoofd tekstschrijver

Ik ben Jacoline (zij/haar) en 24 jaar oud. Ik heb Nederlandse taal en cultuur en Filmwetenschap gestudeerd en werk in een bibliotheek op de communicatie-afdeling. In mijn vrije tijd vind je mij op de bank met een boek of in de bioscoop. En mocht ik daar niet zijn, dan ben ik waarschijnlijk aan het schrijven over een van die twee hobby’s. Ik vind het belangrijk dat cultuur de diversiteit van de samenleving weerspiegelt en ik draag daar dan ook graag aan bij. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk queer films in de bioscoop te steunen (als dat betekent dat ik naar films als Portrait de la jeune fille en feu moet, dan is dat niet echt een straf natuurlijk) en door nu als tekstschrijver aan de slag te gaan bij het QFFU.

Pepijne van Rooijen

Tekstschrijver

Heehallo! Ik ben Pepijne, voornaamwoorden zij/haar (denk ik?) en ben 20 jaar oud. Ik ben tweedejaars student Communicatie- en Informatiewetenschappen en doe naast mn studie van alles en nog wat bij en rond de universiteit. Daar probeer ik bij te dragen aan de inclusiviteit en diversiteit, dus daar ben ik in mijn vrije tijd mee bezig. Daarnaast vind ik representatie ontzettend belangrijk – zeker in het huidige medialandschap waar we in leven! Zo kwam ik ook bij QFFU, waar ik het communicatieteam zal ondersteunen.

 Wat ik zo mooi vind aan QFFU is dat het een podium biedt aan queer artists en queer verhalen (as already said: representation is key). Als ik ooit vrije tijd over heb (gebeurd niet vaak want ben echt een bezig bijtje) probeer ik mijn kookkunsten uit te bereiden of weer eens een boek open te slaan, het liefst ook met een queer storyline uiteraard. Ik hoop jullie bij het festival te zien! 🙂

Merlijn Borsboom

Tekstschrijver

Mijn naam is Merlijn. Ik ben geboren en getogen in Utrecht en ontdekte in mijn tienerjaren de queer scène van de stad. Ik heb een grote fascinatie voor verhalen in elke mogelijke vorm. Als afgestudeerd neerlandicus ligt mijn hart bij teksten in geschreven vorm, maar ik kan net zoveel genieten van een goede film of documentaire. Ik ben enthousiast om aan de slag te gaan als tekstschrijver bij Queer Film Festival Utrecht. Ik denk dat het heel belangrijk is om zo veel mogelijk queer verhalen tot in elke uithoek van de stad te verspreiden.