Ga naar de inhoud

Ons team - de mensen achter QFFU

JOOST
DE VRIES
(hij/hem)

Voorzitter

Ik ben sinds 2015 actief als vrijwilliger bij het Midzomergracht festival en het QFFU. Ik ben iemand met veel ideeën en een groot netwerk. Het plan om een LHBTI-filmweek op te zetten ontstond in 2018.

TIM
VALKENET
(hij/hem)

Penningmeester

Hi! Ik ben Tim, de penningmeester van het festival. Alhoewel het financiële stuk mijn pakkie an is, is dat zeker niet alles wat ik voor het festival doe. Zo ontferm ik mij o.a. over de website en denk ik regelmatig samen met anderen over hoe het festival nog beter neer te kunnen zetten en hoe we het toekomstproof kunnen maken.  Met mijn bijdrage aan het festival hoop ik dan ook een steentje bij te dragen aan een nóg gezelligere stad.

ROBERT
ELLENTS
(hij/hem)

Secretaris

Ik ben grafisch vormgever en in die hoedanigheid ben ik ook betrokken bij het QFFU. Naast het vormgeven hou ik ook van cultuur; films, theater, concerten en musea. Mijn grote passie is reizen. Je onderdompelen in verschillende culturen en in de schitterende natuur. 

SHARON PRINCE
(zij/haar - die/diens - hen/hun)

Productie

Mijn naam is Sharon. Ik ben in 2021 afgestudeerd aan de opleiding Fine Art and Design in Education aan de HKU. Als kunstenaar en educator houdt ik mij veel bezig met thema’s zoals Queer, Intimiteit, Lichamen en Natuur. Deze onderwerpen zitten ontzettend diep verweven in onze maatschappij. Via onder andere QFFU hoop ik jongere generaties te inspireren om zich in te zetten voor een mooiere creatieve samenleving, waar iedereen bij hoort, zichzelf mag zijn en mag ontdekken.

MAX
DE VALCK
(hij/hem)

Programmeur

Mijn naam is Max, ben afgestudeerd in Journalistiek plus een master Film- en Televisiewetenschap. Het liefst kijk ik dagenlang non-stop film. En dan voornamelijk binnen het genre waar mijn hart letterlijk sneller van gaat kloppen: horror. Het vaak onbegrepen genre dat zeer sterk is verbonden met queerness. Tijdens mijn studie ben ik gaan programmeren voor verschillende filmfestivals. Mijn master sloot ik af met een scriptie over het queer filmfestivallandschap in Nederland, die ik nu als programmeur kan ontdekken. Ik vind het enorm belangrijk dat iedereen zich gerepresenteerd voelt op het witte doek. En dat gebeurt nog veel te weinig als je het mij vraagt. Tijd om daar verandering in te brengen!

COSMIN
GRĂDINARIU
(hij/hem)

COMMUNICATIE

Hallo! Ik ben Cosmin, ik kom uit Roemenië en woon nu in Utrecht. Ik heb fotografie en videokunst gestudeerd en ben werkzaam geweest in de creatieve sector. Ik ben ook een LHBTQ-activist. Ik heb de eerste LHBTQ-organisatie in mijn geboorteplaats opgericht, Iași genaamd, en de eerste Pride-festivals in de stad georganiseerd. Ik heb een enorme passie voor beeld en hun rol in onze cultuur en samenleving, en natuurlijk voor film. Ik geloof dat cinema een geweldig middel kan zijn om onze queer verhalen te vertellen. Ik vind het erg leuk om op festivals te werken die mensen samenbrengen, vooral filmfestivals. Samen met mijn interesse voor sociale inclusie, heb ik het gevoel dat queer culturele activiteiten mijn goede plek zijn. QFFU is mijn frisse start in Nederland en ik heb er super veel zin in!

ROSA
OOMEN
(zij/haar)

communicatie

Hey, hallo! Mijn naam is Rosa en na mijn bachelor Literatuurwetenschap en werk in de media, doe ik nu de master Gender Studies. Al tijdens mijn bachelor focuste mijn onderzoek voornamelijk op representatie en inclusief taalgebruik in verschillende vormen van media — vooral games en film. Mijn favoriete genre is horror, een genre dat onlosmakelijk verbonden is met queerness en dat zich perfect leent om kritiek te leveren op de tijd waarin het werk gemaakt is. Dat ik nu deel mag uitmaken van een team dat gedreven is om queer representatie te vergroten én dat ik hierin inclusief taalgebruik mag waarborgen, maakt me enorm trots!

BENTE
VERHULST
(zij/haar)

PRODUCTIE

Hoi! Ik ben Bente en ik ben onderdeel van het productie team.
Bij eerdere edities van het festival heb ik de fijne sfeer als bezoeker mogen ervaren en nu, vanaf de andere kant, hoop ik zelf bij te dragen aan een omgeving waarin iedereen zich welkom en gezien voelt.
Ik ben ook vaak in een van de Utrechtse filmhuizen te vinden en geniet met volle teugen van andere creatieve uitingen in de stad.. maar.. het kan altijd “queerder”! 😉

VEERLE
DEN BOER
(zij/haar)

Productie

Ik ben Veerle, een master student Humanistiek met een grote interesse in film(maken). Ik wil zelf graag documentaires gaan maken met een focus op thema’s zoals zingeving, dynamieken van zorg, lichamelijkheid en identiteit: thema’s die ook leven binnen de queer community. Bij QFFU sta ik nu achter de schermen: ik help mee in de productie van The 10 Minute Challenge om jonge filmmakers een platform te bieden.

BART
BOEVE
(hij/hem)

Productie

Ik ben Bart. In 1983 verhuisde ik om Theater & Drama te studeren aan de HKU te Utrecht. Negen jaar later werd ik mede-oprichter van een theatergroep Wordt Vervolgd. We speelden voor bedrijven en organisaties en maakten improvisatietheater op basis van de verhalen die mensen in het publiek aan ons vertelden. Dus verhalen hebben me altijd geboeid. Films zijn gemaakt van verhalen. 

SILKE
KAMP
(zij/haar)

COMMUNICATIE

Hoi, ik ben Silke en ik ben op het moment in de afrondende fase van mijn bachelor Taal- en cultuurstudies waarbinnen ik mij heb gespecialiseerd in de filmwetenschappen. Het spreekt dan ook voor zich dat ik groot filmliefhebber ben en niets liever doe dan naar het filmhuis gaan of lekker op de bank genieten van een film. Ik vind het belangrijk dat elke verhaal, stem en persoon gerepresenteerd wordt op het witte doek, waardoor het initiatief van QFFU mij aan het hart gaat. Verder heb ik tijdens mijn studententijd al meegeholpen met de organisatie van verschillende andere festivals waardoor ik al enige ervaring heb met promotie en het beheren van sociale mediakanalen. Ik zit hier bij QFFU dus helemaal op mijn plek!


QFFU Hall of Fame

Wie heeft er allemaal geholpen aan de vorige edities?

RADOUA
BEZZAHI
(zij/haar)

Coördinator Productie 2023

Hi! Ik ben Radoua, coördinator van het productie en randprogrammateam. QFFU 2022 zal mijn eerste editie zijn als vrijwilliger en ik heb enorm veel zin om een bijdrage te leveren aan dit unieke filmfestival. Inclusiviteit en diversiteit op alle bedenkbare intersecties zijn belangrijke onderwerpen waar ik mij sterk voor maak. Daarnaast ben ik ook een grote filmliefhebber en gebruik ik regelmatig mijn filmpas in de prachtige filmhuizen van Utrecht.

SANNE
SCHOEMAKER
(zij/haar)

Productie 2023

Hi! Ik ben Sanne ( zij/haar) en ik ben onderdeel van het Productie Team van het QFFU 23. Mijn liefde voor film speelt zich niet alleen af in een rood stoeltje in de bioscoop of op de werkvloer op productioneel gebied, ik ben zelf namelijk ook filmmaakster en studeer volgend jaar af als regisseuse op het HKU. Als maker/mens verhoud ik mezelf continu tot de Queer community en vind ik het ontzettend tof om mij te omgeven in dit landschap van diverse verhalen. Deze kleurrijke verhalen moeten worden verteld. QFFU geeft een stem aan deze makers en ik ben vereerd om daar een steentje aan te mogen bijdragen.

JEROEN
ORDEMAN
(hij/hem)

Productie 2023

Hallo allemaal! Met een grote passie voor film, inclusiviteit en diversiteit zet ik mij in voor het Queer Film Festival Utrecht. Het is geweldig om bij te mogen dragen aan dit speciale- en uitgebreide filmfestival. Wat ik belangrijk vind, is dat ieder verhaal gehoord mag worden. Dat iedereen een stem verdient om zich te laten horen en daarmee ook de verbinding opzoekt tussen ons allen. Daar zit dit filmfestival vol mee.

MARISE
EDGAR
(zij/haar)

Productie
2020-2022

Ik ben graag bezig met films, literatuur, en sport graag. Ik geloof dat kunst de samenleving een spiegel kan voorhouden en bijdraagt aan de representatie ervan. Daarnaast leert diversiteit je je open te stellen voor de ander. Ik ben enorm trots dat het QFFU een plek is voor Queer makers. Utrecht is een diverse stad, waar veel talent zit.

PEPIJNE
VAN ROOIJEN
(zij/haar - hen/hun)

HOOFD WEBREDACTIE
2021-2022

Hoi! Ik ben Pepijne, student Communicatie- en Informatiewetenschappen en doe naast mijn studie van alles en nog wat bij en rond de universiteit. Daar probeer ik vooral bij te dragen aan de inclusiviteit, diversiteit en duurzaamheid. Ik vind representatie ontzettend belangrijk – zeker in het huidige medialandschap waar we in leven! Zo kwam ik ook bij QFFU terecht. Wat ik zo mooi vind aan QFFU is dat het een podium biedt aan queer artists en queer verhalen (as already said: representation is key). 

MERLIJN
BORSBOOM
(die/diens - hen/hun)

Productie
2021-2022

Mijn naam is Merlijn. Ik ben geboren en getogen in Utrecht en ontdekte in mijn tienerjaren de queer scène van de stad. Ik heb een grote fascinatie voor verhalen in elke mogelijke vorm. Als afgestudeerd neerlandicus ligt mijn hart bij teksten in geschreven vorm, maar ik kan net zoveel genieten van een goede film of documentaire. Ik ben enthousiast om aan de slag te gaan als tekstschrijver bij Queer Film Festival Utrecht. Ik denk dat het heel belangrijk is om zo veel mogelijk queer verhalen tot in elke uithoek van de stad te verspreiden.

JACOLINE
MAES
(zij/haar)

Redacteur
2021-2022

Ik ben Jacoline en 24 jaar oud. Ik heb Nederlandse taal en cultuur en Filmwetenschap gestudeerd en werk in een bibliotheek op de communicatie-afdeling. In mijn vrije tijd vind je mij op de bank met een boek of in de bioscoop. En mocht ik daar niet zijn, dan ben ik waarschijnlijk aan het schrijven over een van die twee hobby’s. Ik vind het belangrijk dat cultuur de diversiteit van de samenleving weerspiegelt en ik draag daar dan ook graag aan bij. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk queer films in de bioscoop te steunen (als dat betekent dat ik naar films als Portrait de la jeune fille en feu moet, dan is dat niet echt een straf natuurlijk) en door nu als tekstschrijver aan de slag te gaan bij het QFFU.

EELKE
VAN DE WEERD
(hen/hun - zij/haar)

Coördinator communicatie
2022

Ik ben student Liberal Arts and Sciences. Sinds 2020 ben ik betrokken geraakt bij QFFU en verzorg ik alles wat met social media te maken heeft. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met kunst, film en de diverse culturen om me heen. Ik ben ontzettend enthousiast om aan een festival te werken waarmee we zoveel aandacht kunnen geven aan alle bijzondere en ontroerende verhalen van de LHBTI+ gemeenschap.

SENNA
DE GROOT
(zij/haar)

REDACTEUR & Social Media
2022

Ik ben 23 jaar en student Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. In mijn studie richt ik mij voornamelijk op theater, maar in mijn vrije tijd ben ik behalve in het theater ook minstens één keer per week in het filmhuis te vinden. Ik ben ontzettend blij dat het QFFU een podium geeft aan queer makers in mijn geliefde Utrecht, en zet me daar graag voor in. Voor het festival verzorg ik samen met de rest van het communicatieteam de socials en de website.

CARMEN
DONKERS
(zij/haar)

REDACTEUR & Social Media
2022

Dag hallo daar! Ik ben Carmen, student Pedagogische Wetenschappen in het mooie Utrecht. Ik ben een groot liefhebber van films, boeken en verhalen in het algemeen. Daarnaast vind ik het ontzettend belangrijk om meer queer verhalen de wereld in te helpen en daar is het QFFU de perfecte plek voor :).

MORENA
PARDO
(zij/haar - die/diens)

programmeur
2022

Ik ben Morena, een 29-jarig queer persoon uit Argentinië. Momenteel ben ik tweedejaars masterstudent Gender Studies aan de Universiteit Utrecht. Ik heb een bachelor in Sociale Communicatie afgerond en heb het grootste deel van mijn leven gewerkt als journalist en schrijver. Ik heb me gespecialiseerd in culturele journalistiek (film en muziek), maar ook in feministische en LGBTQ+ onderwerpen. Ik ben altijd al geobsedeerd geweest door queer representatie in visuele media, wat me leidde tot mijn eerste stappen in het filmmaken als co-creator, producent en scenarioschrijver van de lesbische webserie Quien Pudiera (2020). Programmeur zijn bij een queer filmfestival is een levenslange droom, dus ik ben vereerd en enorm enthousiast om deel uit te maken van het QFFU-team! Tot op het festival!

SASCHA
VOS
(zij/haar)

SOcial media
2020-2021

Ik ben student Liberal Arts and Sciences. Sinds 2020 ben ik betrokken geraakt bij QFFU en verzorg ik alles wat met social media te maken heeft. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met kunst, film en de diverse culturen om me heen. Ik ben ontzettend enthousiast om aan een festival te werken waarmee we zoveel aandacht kunnen geven aan alle bijzondere en ontroerende verhalen van de LHBTI+ gemeenschap.

NADIA
LEIJDESDORF
(zij/haar)

hoofd programmering
2020-2021

She moves away from the WAITER and scans the crowded room. Nothing. Then, out of the corner of her eye, almost imperceptible at first, at a table towards the rear of the room, she sees a woman’s blonde head thrown back in laughter; the woman seems to be encapsulated in or protected by a haze of light and smoke. It’s CAROL, CAROL as THERESE has always seen her and as she will see her evermore: in SLOW MOTION, like in a dream or a single, defining memory, substantial yet elusive. She moves towards her. CAROL raises a wine glass to her lips and as she does, she turns slightly and spots THERESE.

THERESE continues to approach. CAROL watches with a smile burning in her eyes. THERESE has nearly arrived.

THE END

GOUKJE
SURINGAR
(zij/haar)

Productie
2021

Ik ben bezig met het afronden van mijn studiecombinatie Genderstudies en Media. Volgend jaar begin ik aan de Master Film- en Televisiewetenschap. Juist de combinatie van inclusiviteit, diversiteit en media boeit mij, en ik denk dat film bij uitstek een goed medium is om een ander perspectief dan het eigen te zien en te voelen.

DANIQUE SCHORNSTADT
(zij/haar)

Productie
2021

Ik heb een grote liefde voor kunst, cultuur en mensen. Dit alles komt prachtig samen bij de productie van het qffu festival. De diversiteit aan locaties (musea, clubs, bioscopen etc.) en het brede publiek dat er komt, maakt dit festival ontzettend leuk om te organiseren. Daarnaast is het fantastisch om te zien hoeveel bedrijven, instanties en mensen bereid zijn om mee te denken en helpen om dit festival neer te zetten. In september start ik met de opleiding Productie Podiumkunsten aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.