Ga naar de inhoud
Home » Wat te zien in … JULI & AUGUSTUS

Wat te zien in … JULI & AUGUSTUS

Tijdens ons festival vertonen we natuurlijk dé queer films die je wil zien. Maar ben je benieuwd naar wat je zelf kan kijken? In onze rubriek Wat te zien in … geven we je elke maand de leukste film- en serietips om je eigen huis om te toveren in een thuisbioscoop. Uiteraard komt QFFU zelf ook steeds dichterbij (heb jij ‘m al in je agenda staan? 19-28 augustus toveren wij Utrecht weer om tot één grote bioscoop!), maar tot die tijd willen we jullie filmliefhebbers de beste tips geven. Lees snel verder voor de aanraders voor juli & augustus!

Films

Fire Island

In deze meeslepende romantische komedie volgen we een vriendengroep die samen afreist naar Fire Island om daar een wilde zomervakantie te vieren. De plek voor de kust van Long Island is een hotspot voor queer cultuur en de LHBTQIA+-gemeenschap. De vrienden zijn op zoek naar feestjes, maar misschien ook wel een beetje naar de liefde. Aan dat eerste geen gebrek, maar dat laatste blijkt wat ingewikkelder te vinden…

Fire Island is nu te zien op Disney+. Bekijk hier de trailer.

Splendid Isolation

Anna en Hannah zijn samen aan een ramp ontvlucht en hebben met moeite een afgelegen eiland weten te bereiken. Wat ze precies hebben meegemaakt, weet niemand. Op het eiland vinden ze drinkwater en een leegstaand huis, waar ze samen intrekken. Ze bouwen een bescheiden bestaan op en Anna valt al gauw terug in haar rol als de verzorger van Hannah. De twee geliefden hebben elkaar nodig, maar de situatie bemoeilijkt hun relatie. De kwetsbare toestand van Hannah herinnert de vrouwen er continu aan dat het einde in zicht is. En dan verschijnt er plotseling iemand op het strand.

Splendid Isolation draait vanaf 7 juli in de bioscoop. Bekijk de trailer hier.

Jewel

In deze Zuid-Afrikaanse dramafilm woont een fotografe een herdenking van een bloederige ramp bij. Tijdens die herdenking ontmoet ze een vrouw die daar uit de buurt komt, en de twee vallen als een blok voor elkaar. Hun liefde is allesbehalve lichtzinnig: de relatie brengt bij hen allebei veel pijnlijke herinneringen over een gedeeld verleden naar boven.

Jewel is vanaf 8 juli te zien op Netflix.

Kokon

De nieuwe film van de Duitse regisseur Leonie Krippendorff gaat over Nora, een verlegen meisje van 14 dat zich al haar hele leven onzichtbaar voelt. Ze woont in Berlijn en brengt het grootste deel van haar tijd door met haar grote zus. Maar Nora’s zus is een stuk extraverter en houdt er hele andere ideeën op na. Ze is vooral bezig met haar uiterlijk, social media en jongens. Nora heeft haar eigen wereld, en die wereld wordt plotseling veel groter als ze Romy ontmoet. De lucht lijkt blauwer en Nora’s lichaam veranderd. Ze voelt zich een rups die klaar is voor haar metamorfose: ze kruipt eindelijk uit haar cocon om een prachtige vlinder te worden.

Kokon draait vanaf 21 juli in Nederland in de bioscoop. Bekijk hier de trailer.

Anything’s Possible 

De nieuwe film van Billy Porter draait om Kelsa, een zelfverzekerd trans-meisje in het laatste jaar van haar middelbare school. Ze heeft het met haar vriendinnen vaak over jongens, maar van écht daten komt het eigenlijk bijna nooit. Totdat klasgenoot Khal laat merken dat hij interesse in haar heeft. Kelsa weet eerst niet echt wat ze met deze nieuwe aandacht moet: op een middelbare school weet iedereen meteen alles van elkaar, en de twee willen geen drama. Samen verkennen ze elkaar en de liefde en belanden ze in een romance vol vreugde, tederheid én natuurlijk de onvermijdelijke pijn van jonge liefde.

Anything’s Possible is vanaf 22 juli te zien op Amazon Prime Video. Tot die tijd kan je hier de trailer bekijken.

Series

Legendary

HBO Max verlengt de goedbekeken realityserie Legendary met een tweede seizoen. In de serie volgen we verschillende vogueteams – beter bekend als Houses. De serie neemt ons helemaal mee in de ondergrondse ballroomcultuur en volgt de houses tijdens de zenuwslopende voorbereidingen van legendarische avonden. De serie zit vol met indrukwekkende performances en ontroerende momenten.

Het eerste seizoen van Legendary is nu al te zien op HBO Max. De eerste aflevering van het tweede seizoen verschijnt op 1 juli op het platform, en daarna volgt er wekelijks een nieuwe aflevering. Bekijk de trailer hier.

Rebelde

Netflix-serie Rebelde is een remake van de populaire Mexicaanse serie uit 2004 en is minstens zo populair als het origineel. De show speelt zich af op de Elite Way School, waar ieder jaar de spannende wedstrijd ‘The Battle of the Bands’ gehouden wordt. Alle scholieren nemen de wedstrijd ontzettend serieus en doen er alles aan om met de eerste prijs naar huis te gaan. Dat zou namelijk wel eens je grote doorbraak kunnen betekenen! Ondertussen bloeit er tussen de deelnemers ook iets op, wat de wedstrijd alleen nog maar spannender maakt…

Het eerste seizoen van Rebelde is nu al te zien op Netflix, en hier kan je de trailer bekijken. Het tweede seizoen van serie verschijnt op 27 juli.

Uncoupled

Michael, gespeeld door Neil Patrick Harris, dacht dat zijn leven perfect was. Alles ging hem voor de wind, totdat zijn man hem na 17 jaar plotseling besluit te verlaten. In één nacht verandert alles voor hem. Zijn hart is gebroken, want hij is zijn zielsverwant kwijt. Hij is nu plotseling een alleenstaande man van midden 40. Geen plan, geen geliefde, geen toekomst, midden in New York City. Een nachtmerrie voor Michael, maar hij maakt er het beste van.

Alle afleveringen van Uncoupled zijn vanaf 29 juli te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer.

Alles al uitgekeken van deze Wat te zien in juli & augustus? Kijk eens bij de kijktips van afgelopen maanden voor nog meer aanbevelingen!

Auteur: Eelke Bo van de Weerd