Ga naar de inhoud
Home » Wat te zien in … AUGUSTUS

Wat te zien in … AUGUSTUS

Normaal gesproken vertellen we je alles over de beste kijktips van komende maand. In onze rubriek Wat te zien in … geven we je elke maand de leukste film- en serietips om je eigen huis om te toveren in een thuisbioscoop. Deze maand is dat allesbehalve behalve nodig: van 19 tot 28 augustus toveren wij Utrecht om in één grote bioscoop. Bij deze dus een overzicht van wat te zien op QFFU!

We beginnen met een cult classic op de opening van het festival: the Rocky Horror Picture Show! Deze fantastische film kunnen we natuurlijk niet zonder fantastisch randprogramma bekijken … De openingsavond wordt met een Cruise Control feest in de Helling afgesloten. Classic en onverwachts, zo zullen zij de Helling op diens kop zetten. Maak het laat, maar niet te laat: de volgende dag staan er alweer 3 nieuwe films op het programma.

In Villa Concordia staat wel een heel speciaal programma op jullie te wachten. We toveren het om tot Queer Villa van 24 tot 28 augustus. Deze samenwerking is tussen QFFU, Villa Concordia en Savannah Bay en belooft een vol en vooral gezellig programma te worden. Het vijfdaagse programma is onderdeel van de viering van Utrecht 900 jaar en is voor iedereen toegankelijk!

Ook zijn de korte films die zijn gekozen voor de 10 Minute Challenge de hele week door te bezichtigen in de 10 Minute Hub aan de Nieuwegracht 205. Hier kan het publiek van 22 tot 26 augustus elke avond 2 van de ingezonden films bewonderen. Tijdens de feestelijke finale op 28 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt, gekozen door het publiek én onze vakjury. Deze bestaat uit niemand minder dan Bart Peters, Lazlo & Dylan Tonk, Nadia Leijdesdorff en Simone Versteeg! Kortom, deze avond wil je niet missen. Daarvoor nog niks te doen? Kom dan nog langs bij onze vertoning van Anne+ de film, waar een van de makers Valerie Bisscheroux in een Q&A in gesprek zal gaan over filmmaken, queer representatie en Anne+.

En naast al deze titels is er nog veel en veel meer te zien en te beleven, door heel Utrecht heen. Bekijk hier het volledige programma! En psst… je kan hier alvast je tickets bestellen! We hopen je, naast het lezen van deze wat te zien op QFFU, ook op het festival te zien. Tot daar!

Auteur: Pepijne van Rooijen