Ga naar de inhoud
Home » Queer der Lusten

Queer der Lusten

  • door

Queer Film Festival Utrecht brengt deze zomer in samenwerking met RAUM een serie filmische perspectieven op ontmoeting en seksualiteit in de openbare ruimte.

Vier avonden vol queerness met een buitenfilm op de brommerbios, poëzie, spoken word en inspirerende gesprekken. Tijdens de coronacrisis maken we meer dan ooit gebruik van de publieke ruimte om elkaar te ontmoeten, werken en ontspannen. Maar komt de publieke ruimte wel tegemoet aan onze (nieuwe) behoeften? En stel dat we op een andere manier omgaan met de veelal voorspelbare vormgeving van pleinen, gaan we ons dan ook anders gedragen? 

Met de expositie ‘RAUM der Lusten’ die gestart is op 30 april jl. laat RAUM een nieuw en spannend alternatief zien op onze openbare pleinen en parken. Het concept is geïnspireerd op het bekende 15e eeuwse werk de ‘Tuin der Lusten’ van Jheronymus Bosch. In dit landschap ontstaan nieuwe mogelijkheden tot reflectie, gedrag en wellicht zelfs vreemde ontmoetingen. De expositie duurt tot en met 29 augustus. QFFU sluit aan bij dit thema door vier bijzondere films te tonen in de buitenlucht onder de naam ‘Queer der Lusten’.

In samenwerking met de Brommerbios kun je genieten van de volgende films: ‘The Duke of Burgundy’ (18 juni), ‘Tampopo’ (23 juli) en ‘We were here’ (6 augustus). De vierde film (20 augustus) is meteen ook het startschot van het QFFU 2021. Informatie over deze avond volgt eind juli.

Bestel tickets voor de eerste drie films in het programma-overzicht.