Ga naar de inhoud
Home » Zichtbaar door heel Utrecht

Zichtbaar door heel Utrecht

  • door

Queer Film Festival Utrecht toont deze zomer films door de hele stad, in bijna alle wijken van Utrecht. Van 20 t/m 29 augustus zijn er in Lombok, Leidsche Rijn, Ondiep, Witte Vrouwen, Kanaleneiland, de binnenstad, Werkspoorgebied en Vleuten LHBTI+ films te zien op bijzondere plekken.

Joost de Vries, voorzitter QFFU: ‘Het festival is uniek, omdat we niet alleen volop zichtbaar zijn in de binnenstad van Utrecht, maar ook uitstapjes maken naar verschillende locaties in de wijken van Utrecht. In de komende editie is in bijna iedere wijk in Utrecht minstens één vertoning gepland. Dit betekent concreet dat we ten opzichte van andere jaren extra films programmeren in Utrecht Oost, Zuidwest, Noordwest en Vleuten-De Meern.

QFFU vindt het belangrijk om zichtbaar te zijn op ongebruikelijke plekken en kiest bewust voor het programmeren van een aantal films buiten het centrum en de binnenstad. We vervullen daarmee een verbindende rol met de bewoners in de Utrechtse wijken en maken het aanbod daarmee toegankelijker. Het programma wordt eind juli bekend gemaakt.