Ga naar de inhoud
Home » Programma staat live!

Programma staat live!

  • door

Het programma van de derde editie van het Queer Film Festival Utrecht staat live! Meer dan 30 films, variërend van shorts, documentaires, voorpremières tot moderne klassiekers, zijn van 20 t/m 29 augustus door heel Utrecht te zien.

Het QFFU draait niet alleen om films. In samenwerking met andere organisaties wordt ervoor gezorgd dat iedereen een leuke middag of avond op het festival kan beleven. Zo is in het Centraal Museum een avondvullend en intiem programma rondom de verbeelding van seksualiteit in films en kunst, onder de naam ‘XXX’ in het museum. En op de Nijverheid vindt er een gesprek plaats op het cultuurterras over de mode ontwerper Alexander McQueen, gevolgd door een documentaire over zijn leven (in samenwerking met Hoogt on Tour).

Door de hele stad en tot ver in de buitenwijken zijn activiteiten gepland in bioscopen en cultuurhuizen. Zelfs in de 700 jarige Domtoren kun je naar een film kijken inclusief een nagesprek. De documentaire Monument van Trots schetst een beeld van de emancipatiestrijd van de LHBTIQ+-gemeenschap door de jaren heen. De Domtoren speelt in deze LHBTIQ+- geschiedenis een belangrijke rol.

Joost de Vries, voorzitter: ‘Het QFFU draait niet alleen om films. We zetten in op een totaalbeleving en doen dat binnen de geldende Corona maatregelen. Op alle locaties geldt de 1,5 meter, conform de placeringsregels die bioscopen en filmhuizen zelf hebben ingesteld. Naast de meer dan 30 films bieden we een randprogramma aan, waarbij ontmoeting, discussie en gesprek centraal staan, maar wel op een veilige manier. Dat betekent dat het aantal beschikbare kaarten voor vertoningen beperkt is, dus wees er snel bij!