Ga naar de inhoud
Home » Programma 2023 staat live!

Programma 2023 staat live!

  • door

In de eerste week van september verandert de vijfde editie van het Queer Film Festival Utrecht (QFFU) de stad in één grote bioscoop. Van 1 tot en met 8 september 2023 zijn door heel de stad meer dan 60 films te zien, van shorts tot documentaires, nationale tot internationale premières en oude tot moderne klassiekers. Deze jubileumeditie vestigt aandacht op experimentele en rebelse cinematografische boegbeelden van queer protest, die nog zelden op het grote scherm te zien zijn.

Elke generatie queer personen, in elk land ter wereld, heeft haar eigen strijd. Een gevecht rond de thema’s en onderwerpen die op dat moment in de geschiedenis actueel en noodzakelijk zijn. Films zijn bij uitstek hét medium om de oude en nieuwe verhalen van protest en activisme te vertellen, om de kijker deze strijd en de relevantie ervan écht te laten voelen.

Joost de Vries, voorzitter QFFU: ‘Het kennen van je eigen LHBTQIA+ geschiedenis is essentieel om het heden goed te kunnen begrijpen en met een genuanceerde en kritische blik vooruit te kunnen kijken naar de toekomst. Ons thema dit jaar ‘Genderations: queer past, present & future’ sluit daar naadloos op aan. In de programmering bieden we meer ruimte voor inhoudelijke verdieping en stimuleren we ontmoeting tussen bezoekers en verschillende LHBTQIA+ generaties.’

Check hier het hele programma.