Ga naar de inhoud
In rode bloederige letters The Rocky Horror Picture Show tegen een zwarte achtergrond.
Home » Laten we nog een keer kijken: The Rocky Horror Picture Show

Laten we nog een keer kijken: The Rocky Horror Picture Show

Waarom jij The Rocky Horror Picture Show echt (nog een keer) moet zien!

De Utrecht Pride komt er alweer bijna aan en om daar alvast even goed in te komen wil ik jullie meenemen in een échte cult-klassieker in de queer films, The Rocky Horror Picture Show. In deze film ontdekken twee onschuldige geliefden een griezelig landhuis van Dr. Frank-N-Furter, een travestiet-wetenschapper uit transseksueel Transsylvanië. Gedurende het verhaal verliezen de twee geliefden hun zoetsappige onschuld aan hun lusten en ontmoeten zij allemaal wilde en bijzondere personages. Onder andere ontmoeten ze de nieuwste creatie van Frank-N-Furter: Rocky. 

Het is een film vol uitgebreide dans, rocknummers en lip-syncen. Het viert seks en hedonisme, zelfs wanneer dit kan leiden tot gevaar, geweld en tragedie. Je wordt meegenomen in alle gevoelens die het leven de moeite waard maken. Van angst tot opwinding, van lust tot verdriet, en dat alles in anderhalf uur. 

Verwacht geen logische, samenhangende verhaallijn. Bij The Rocky Horror Picture Show draait het om de ervaring. En reken maar dat die de moeite waard is! De muziek zal je nog dagen achtervolgen en het eerste themafeestje waar je naartoe gaat zal jij willen komen als Frank-N-Furter. Het is echter geen film zonder goede boodschap, want ook die zit verborgen tussen het schijnbaar gelukzalige hedonisme. Ik zal hem niet verklappen: ik raad je aan deze prachtige cult-klassieker direct aan te zetten en te gaan genieten van het absurdisme dat deze film met zich meebrengt. 

Vergeet echter niet dat deze film al een behoorlijk aantal jaren bestaat en dat sommige dingen niet meer van deze tijd zijn. De film komt uit 1975 en dat is af en toe maar al te goed te zien. Wees dus wel kritisch met wat je van de film meeneemt! Maar desondanks een aanrader, het is immers meer dan honderd minuten aan pure queer representatie die menig mens heeft geïnspireerd en waar het bijna onmogelijk is om niet zelf te gaan dansen als de legendarische liedjes zoals ‘’Touch Me’’ worden gezongen door de levendige cast.

Wil jij de film nu direct zien? Hij is te zien op Pathé thuis en Disney+!

Voor meer kijktips, check hier onze aanraders van mei!

Auteur: Carmen Donkers