Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Valentina

augustus 23, 2021 @ 20:00 22:00

De Braziliaanse Valentina en haar moeder verhuizen van de ene stad naar de andere voor een nieuwe start. Dat gaat echter niet zonder uitdagingen, want om zich in te schrijven bij de school heeft ze ook een handtekening van haar vader nodig. Ook is Valentina een trans meisje en accepteert niet iedereen dat. Gelukkig laat ze zich niet zomaar uit het veld staan en krijgt ze vrienden die haar onvoorwaardelijk steunen, evenals haar moeder. Valentina is een invoelend portret van regisseur Cássio Pereira dos Santos met een ijzersterke hoofdrol van trans actrice Thiessa Woinbackk.

Trailer

Randprogramma

De film was de winnaar van de Hivos Free to be me Award (Roze Filmdagen 2021) en de vertoning wordt dan ook begeleid door een gesprek met Hivos. Deel van de Queer Movie Night powered by Hivos.

Praktische informatie

Datum: 23 augustus
Aanvang film: 20:00
Land: Brazilië
Jaar: 2020
Genre: drama
Lengte film: 95 minuten
Regisseur: Cássio Pereira dos Santos
Taal: Portugees met Engelse ondertiteling
Locatie: Louis Hartlooper Complex

English

The movie is in Portuguese with English subtitles.
The Brazilian Valentina and her mother move from town to another for a fresh start. The move isn’t without its setbacks, because for enrolling in school Valentina also needs a signature from her dad. Valentina also is trans girl and not everybody is accepting. Luckily she won’t give up and she finds friends who support her, just like her mother. Valentina is a loving portrait by director Cássio Pereira dos Santos with a powerhouse performance by trans actress Thiessa Woinbackk.

Louis Hartlooper Complex

Tolsteegbrug 1
Utrecht, Utrecht 3511 ZN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie