Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stroking an Animal & Lezing Meerminners (uitverkocht)

september 6, 2023 @ 18:30 20:00

Stroking an animal – Nederlandse premiereÁngel Filgueira
Mariña (23) krijgt een intense liefdesrelatie met Ada (25). Wanneer Tomás (27), een gedeelde vriend, binnen de relatie treedt, veranderen de fysieke en emotionele verhoudingen. De film bestaat uit zes momenten in deze relatie, op de kijker geprojecteerd als lichtflitsen. De ontwikkeling van deze driehoeksverhouding laat Mariña haar banden met anderen en zichzelf herzien.

Ángel Filgueira is een galicische filmmaker. Hij studeerde Audiovisuele Communicatie aan de Universiteit van Vigo en deed de master Kunstonderzoek aan de UCLM. Eerder maakte hij de documentaire Sevilla y Gomorra (2018) die in première ging op Cineuropa Film Festival (Santiago de Compostela) en zijn korte films Burdeos – Porto, El Cuadrado en FIN, die te zien waren op Cineuroupa en Curtircuito IFF.

Stroking an Animal is zijn eerste speelfilm en met dit project nam hij deel aan verschillende ontwikkelings- en work-in-progress laboratoria zoals Gijón FICX PRO, Abycine Lanza, Novos Cinemas #LAB (Pontevedra) of IMPUT op het S8 Film Festival (A Coruña).

Voorfilm: Refused Classification – Chris Elena (Australië, 12 minuten)
Matt, Pam en Amy zijn verliefd. Ze willen hun polyamoreuze relatie officieel maken, maar een overal aanwezige MPAA-censor staat het niet toe — niet zonder ingrijpende aanpassingen. Geconfronteerd met het idee dat hun liefdevolle relatie wordt gezien als ongepast voor het grote publiek, moet de familie een keuze maken: houden ze zich aan de wensen van de MPAA om mogelijk relaties zoals die van hen op het grote scherm vertegenwoordigd zien, of blijven ze trouw aan hun authentieke zelf? Moeten ze zich aanpassen aan het systeem of het systeem juist verwerpen?

Dit programma is opgesteld in samenwerking met de Meerminners.

Na de film Stroking An Animal volgt een spraakmakende lezing over hoe autonoom meerdere relaties aangaan een immens radicaal potentieel heeft. Roos Reijbroek, werkzaam als relatietherapeut voor polyamoristen en organisator van De Meerminners, schetst een beeld van wat er gebeurt op kleine en grote schaal wanneer we meer nonmonogaam relateren, en welke keuzes we daarin kunnen maken.

Lees meer info onder het kopje randprogramma.

Trailer

Film Facts

Original language title: Cando toco un animal

Directed by: Ángel Filgueira

Year: 2023

Country: Spain

Running time: 70 mins

Genre: Romance

Language: Galician

Subtitles: English

Content warning: Nudity, explicit sex

Randprogramma

“De monogame norm is langzaam het queerlandschap ingeslopen. Heel belangrijk en logisch, we willen dezelfde mogelijkheden als hetero’s en een (wettelijk erkende) monogame relatie is er daar één van. Na een lang anarchistisch verleden is de monogame norm ook voor queers een uitgangspunt. Maar als we het hetero kader kunnen uitgummen, kunnen we dat met monogamie dan ook? Polyamorie, open relaties, we lezen erover in kranten en zien het meer en meer verschijnen in verhalen. In een monogame wereld is iets persoonlijks als meerdere relaties hebben bij uitstek politiek. Het vergt moed om voor onszelf te leren voelen en denken, en ons de vraag te durven stellen: hoe wil ik liefhebben?”

Na de film Stroking An Animal volgt een spraakmakende lezing over hoe autonoom meerdere relaties aangaan een immens radicaal potentieel heeft. Roos Reijbroek, werkzaam als relatietherapeut voor polyamoristen en organisator van De Meerminners, schetst een beeld van wat er gebeurt op kleine en grote schaal wanneer we meer nonmonogaam relateren, en welke keuzes we daarin kunnen maken.”

Villa Concordia

Concordiastraat 67A
Utrecht, Utrecht 3551 EM Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie