Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Silence is a falling body (uitverkocht)

augustus 23, 2022 @ 21:00 22:15

23 augustus is de verjaardag van Truus Schröder (1889-1985). Dat vieren we met een bijzondere openluchtbioscoop: de gevel van het iconische huis wordt het filmdoek van de avond. Ook het thema van de film is verbonden met het Rietveld Schröderhuis: verboden liefde.

Filmmaker Agustina Comedi duikt in het verleden van haar vader Jaimes, die jarenlang een relatie had met een man totdat hij haar moeder trouwde. In het Argentinië van de jaren tachtig blijkt homoseksualiteit een groot taboe en is Jaimes ware aard vanzelfsprekend een familiegeheim.

Met meer dan 100 uur videoband die haar vader als hobby maakte en via interviews met zijn oude vriendengroep, schetst Augustina een ontroerend portret van de tijd vóór haar geboorte. Een tijd getekend door politiek activisme, ontluikende homo-emancipatie, maar ook de opkomst van aids. De ontdekking van haar vaders ‘geheim’, lange tijd na zijn noodlottige dood, zet ook haar eigen leven in een geheel nieuw daglicht.

De oude VHS- en 8mm-beelden van vakantiefilmpjes en verjaardagsfeestjes bieden een nostalgische, poëtische sfeer, waarin de filmmaker vol mededogen probeert te begrijpen hoe het voor haar vader moet zijn geweest om altijd in een leugen te leven.

Op vertoon van je filmticket kun je voorafgaand aan de film het Rietveld Schröderhuis bezoeken. Inloop voor rondleidingen vanaf 19:30 uur.

Trailer

Film Facts

Land: Argentinië
Jaar: 2017
Genre: Documentaire
Lengte film: 75 minuten
Regisseur: Agustina Comedi
Taal: Spaans met Engelse ondertiteling

Randprogramma

Het thema van de film is verbonden met het Rietveld Schröderhuis: verboden liefde. De film wordt geprojecteerd op de witte wanden van het Werelderfgoed en verandert eenmalig in de meest bijzondere openluchtbioscoop van Utrecht. Er zijn stoeltjes en koptelefoons. Op vertoon van je filmticket kun je voorafgaand aan de film het Rietveld Schröderhuis bezoeken. Inloop voor rondleidingen vanaf 19:00 uur .

Rietveld Schröderhuis

Prins Hendriklaan 50
Utrecht, 3583 EP Nederland
+ Google Maps