Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Queering the City of Literature

augustus 26, 2022 @ 20:00 22:00

Links: Nicole Römer | Midden: Steff Geelen | Rechts: Alara Adilow

Queering the City of Literature (QtCoL) is een project van Savannah Bay dat zich bevindt op het snijvlak van onze specialisatiegebieden: literatuur en gender- en seksuele diversiteit.

Het project is geïnspireerd op de literaire flâneur: de figuur die rondwandelt om te zien en om gezien te worden en tot leven komt in de straten van een stad. In QTCoL leren we de vertrouwde stad met andere ogen zien door middel van queer literaire teksten. Door dit literair flaneren leren we de stad op een nieuwe manier te zien.

Op vrijdag 26 augustus dragen Steff Geelen, Nicole Römer hun tekst over queer zijn in de stad voor bij Villa Concordia. Daarna trekken wij met de auteurs de stad in, die fragmenten van hun verhaal verspreiden door de wijk. Inloop is om 19:30 uur.

Alara Adilow
Alara Adilow (1988) is dichter en auteur van Somalische afkomst en woonachtig te Amsterdam. Ze studeert deeltijd Rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit en volgt de schrijfopleiding aan de Schrijversvakschool Amsterdam met studierichting proza. Ze woonde tien jaar in Verenigd Koningrijk, Leicester, studeerde hip-hop productie en vocalist. Ze stond op podia in Nederland en Duitsland en Vlaanderen. In 2019 haalde ze de finale van NK Poetry Slam en in 2020 maakte ze deel uit van het NOORDWOORD poëzietalent traject en momenteel doet ze mee met het meerjarige Building a Bridge project, waar ze samen met dichters uit Bremen zal werken aan een literaire performance. Alara is in 2022 geselecteerd For the Public in Residence voor de queer en transgender gemeenschap in museum Arnhem. Ze was gastschrijver bij tijdschrift nY in 2021, waar ze begeleiding kreeg om een begin te maken aan haar novelle Naald van de Zon. Alara publiceerde poëzie in DB Warande, De Gids, Sample Kanon, De Revisor, Tirade, Poëziekrant, en op Oote-oote, DIG, en De Optimist. Momenteel werkt zij aan haar debuutbundel Mythen en stoplichten, die zal verschijnen bij uitgeverij Prometheus. Naast het schrijven is ze ook podcastmaker, voor haar podcast Postkolonialisme en archieven nodigt ze dichters en schrijvers uit om in contact te treden met een archief dat te maken heeft met (post) kolonialisme.

Nicole Römer
Nicole Römer (zij/hen/die) is schrijver, spreker en coördinator bij Neighborhood Feminists, een intersectioneel feministisch collectief in Amsterdam Zuidoost die zich inzet tegen menstruatiearmoede in Amsterdam. Hen is columnist bij het Radio Bay programma van Savannah Bay, bestuurslid bij Black Pride NL, en freelance D&I consultant. Ze werkt momenteel aan haar eerste boek, een memoires.

Steff Geelen
Steff Geelen (1995) is schrijver, theatermaker en performer met een achtergrond in sociologie. Hen combineert in hun werk verschillende disciplines zoals theater/performance, installatiekunst, audiovisuele elementen en taal. Belangrijke thema’s in hun werk zijn metamorfose, mythologie, verlangen, controleverlies en ontheemding. Hun hoofdpersonages zijn vaak misfits op zoek naar een plek om te landen, juist omdat ze niet kunnen aarden in de dagelijkse realiteit. Zij zoeken hun heil in tussenwerelden , plekken waar regels en normen ambigu zijn, de grenzen tussen binnen en buiten vaag.  Steff is coach en maker bij Poetry Circle Nowhere en als vaste maker aangesloten bij Likeminds. In 2020 werd hen samen met veertien andere (internationale) kunstenaars geselecteerd voor de 3Package Deal, een talentontwikkelingsbeurs van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. Hen schrijft poëzie, proza en essays en speelde op festivals zoals Over Het IJ, Brainwash, What You See en Amsterdam Fringe. Steff zit in een ontwikkeltraject van Wintertuin. 

Praktisch informatie

19:30 Inloop
20:00 Start programma
20:45 Wandeling door Ondiep
21:30 Naborrel
22:00 Einde

Villa Concordia

Concordiastraat 67A
Utrecht, Utrecht 3551 EM Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie