Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Queer der Lusten: The Duke of Burgundy

juli 9, 2021 @ 21:00 23:30

Queer Film Festival Utrecht brengt deze zomer in samenwerking met RAUM een serie filmische perspectieven op ontmoeting en seksualiteit in de openbare ruimte. Vier avonden vol queerness met een buitenfilm op de brommerbios, poëzie, spoken word en een goed gesprek.

Hoe zou jij ‘Het Paradijs’ omschrijven? Een lichte zonnige plek, waar alles kan, waar iedereen een vrije rol kan aannemen? Het paradijs als een spannende plek met een volledige onbegrensde vorm seksualiteit? Betekent het paradijs voor iedereen eigenlijk wel hetzelfde? Of is het een complete illusie en zet het ons beeld van de mensheid compleet op zijn kop? 

Passend bij dit thema toont het Queer Film Festival Utrecht de film ‘The Duke of Burgundy’. De film vertelt het verhaal van een liefdesrelatie tussen twee vrouwen met een hele duidelijke rolverdeling. In een paradijselijk landhuis leven twee vrouwen samen. Op het eerste gezicht is Cynthia (Sidse Babett Knudsen) een aristocrate die haar huishoudster Evelyn (Chiara D’Anna) vernedert en bestraft voor het kleinste vergrijp. Maar de straf is onderdeel van een zorgvuldig seksueel rollenspel dat zich dagelijks herhaalt. In werkelijkheid zijn Cynthia en Evelyn verwikkeld in een sadomasochistische relatie en is hun machtverhouding een stuk complexer dan die van meesteres en slavin. De film gunt ons een blik achter het masker van de SM en biedt een betoverend kijkspel van schoonheid, emotie en sensualiteit. Regisseur Strickland speelt met onze verwachtingen en kantelt zo steeds het beeld dat we van de vrouwen en hun relatie hebben. 

Trailer

Randprogramma & praktische informatie

Voorafgaand aan de film is er een kort voorprogramma bestaande uit een poëtische reflectie van Jasper Albinus, gevolgd door een gesprek over het thema seksualiteit in de openbare ruimte.

Tot slot wordt de film ingeleid door een QFFU explicateur.

Film Facts

Taal: Engels met Nederlandse ondertiteling
Lengte film: 104 minuten
Jaar: 2014
Regisseur: Peter Strickland

RAUM

Berlijnplein 520
Utrecht, 3541 CN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie