Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Queer der Lusten: Tampopo

juli 23, 2021 @ 21:00 juli 24, 2021 @ 00:00

Queer Film Festival Utrecht brengt deze zomer in samenwerking met RAUM een serie filmische perspectieven op ontmoeting en seksualiteit in de openbare ruimte. Vier avonden vol queerness met een buitenfilm op de brommerbios, poëzie, spoken word en een goed gesprek.

Het Queer Film Festival Utrecht toont deze avond de film ‘Tampopo’ uit 1985, een Japanse eetfilmklassieker. Een geestige en hilarische cultfilm over alles wat het leven de moeite waard maakt, met eten in de sensuele hoofdrol. De film is queer vanwege het absurdistische en het buitengewone. Eten wordt schaamteloos en met veel gevoel voor humor verbonden aan seks, liefde en de dood.

De film gaat over eetcafé eigenaar Tampopo. Ze staat er alleen voor sinds haar man overleed. Haar Ramen (Japanse noedelsoep) is niet best en haar eetcafé lijkt op sterven na dood. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn hulpje trekken zich haar benarde situatie aan en besluiten haar te helpen. Samen beginnen ze aan een epische zoektocht naar de perfecte Ramen.

De Japanse regisseur Itami geeft een geweldig kijkje in de Japanse keuken en doorsnijdt de zoektocht naar de volmaakte noedelsoep met humoristische scènes uit het leven van een jonge gangster-levensgenieter. Deze demonstreert zijn liefje graag de erotische kracht van garnalen, slagroom, oesters, champagne en allerhande delicatessen.

Trailer

Randprogramma & praktische informatie

Start programma: 21:00 uur. Met een poëtische reflectie/spoken word van Anouk van Amsterdam, gevolgd door een gesprek onder leiding van Lola de Koning over het thema voedsel en sensualiteit.

Tot slot wordt de film ingeleid door een QFFU explicateur.

Film start om 22:00 uur.
De film wordt buiten vertoond op de Brommerbios, er is een beperkt aantal strandstoelen beschikbaar of neem je eigen kussentje of dekentje mee.

Film Facts

Taal: Japans met Nederlandse ondertiteling
Lengte film: 114 minuten
Jaar: 1985
Regisseur: Jûzô Itami

RAUM

Berlijnplein 520
Utrecht, 3541 CN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie