Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Queer der Lusten: We were here

augustus 6, 2021 @ 21:00 23:30

Deze avond staat in het teken van de Hel. De Hel als tegenpool van de Hemel en het Paradijs. Een religieus concept en een plek waar men na de dood heen zou gaan, indien een hogere macht hiertoe beslist. Een plek waar mensen mentaal en fysiek pijn lijden. Maar hoe zie jij deze plek? Ervaar jij zelf op sommige momenten ook een hel op aarde? Kun je de Hel overwinnen?

Het Queer Film Festival Utrecht neemt je mee naar de hel van San Fransisco in het begin van de jaren ‘80 via de ontroerende en prijswinnende documentaire film ‘We were here’ uit 2011. San Francisco was in de jaren ‘70 een veilige haven voor de homo- en lesbische gemeenschap, een plek waar men openlijk kon leven, weg van discriminatie. Maar na bijna een decennium van een ‘paradijs op aarde’ werd de stad getroffen door een golf van shock en verdriet toen het de ‘ground zero’ werd van de aids-epidemie, waarbij honderden homomannen het slachtoffer werden van de ziekte. Een ware hel op aarde. Een hele gemeenschap werd weggevaagd.

Hoewel het een in San Francisco gebaseerd verhaal is, gaat ‘We Were Here’ verder dan San Francisco en verder dan AIDS zelf. Het spreekt over ons vermogen als individuen om in actie te komen, en over de ongelooflijke kracht van een gemeenschap die samenkomt met liefde, mededogen en vastberadenheid.

Regisseur David Weissman verkent het ongelooflijke verhaal van liefde en verlies door de ogen van vijf mannen en vrouwen die het uit de eerste hand hebben meegemaakt.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=oCxqJgpejbs

Randprogramma & praktische informatie

Inloop vanaf 20:30 uur.
Start programma: 21:00 uur. Met een poëtische reflectie/spoken word van Grey Ravelli, gevolgd door een gesprek onder leiding van Lola de Koning over het thema seksualiteit en de opkomst van HIV begin jaren 80 in Utrecht en de situatie anno 2021. Tot slot wordt de film ingeleid door een QFFU explicateur.
Film start om 22:00 uur. De film wordt buiten vertoond op de Brommerbios, er is een beperkt aantal strandstoelen beschikbaar of neem je eigen kussentje of dekentje mee.

Film Facts

Taal: Engels met Nederlandse ondertiteling
Lengte film: 90 minuten
Jaar: 2011
Regisseur: David Weissman

RAUM

Berlijnplein 520
Utrecht, 3541 CN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie