Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

QFFU x Kaboom: Queer Animation Shorts & Workshop

september 3, 2023 @ 20:00 22:30

Eclectische mix van korte queer animatiefilms van Kaboom Animation Festival, gevolgd door een animatieworkshop door Mackenzie Fincham. Voor de workshop na afloop zijn er 20 plekken beschikbaar. Wees er snel bij.

One Night Out – Seungah Yo (USA, 2022, 2 minuten)
One Night Out is een geanimeerde 3D-film die drie personages en hun relaties volgt. Een auto met en man en een jonge vrouw wordt diep in de nacht plotseling gestopt door een vrouw in haar pyjama. En dan… volgt er een verrassende wending

Outside the Lines – Stan Oversteegen (Nederland, 5 minuten)
Outside the Lines is een korte animatiedocumentaire waarin drie queer jongeren vertellen over hoe het is om buiten de hetero-, cis-norm te vallen. Pijnlijke ervaringen maken gedurende de film plaats voor een positiever geluid. Zoals het overweldigende gevoel van verbondenheid met miljoenen andere queer personen wereldwijd, alsook de vrijheid die ontstaat wanneer bepaalde verwachtingen worden losgelaten. In zwart-wit scenes wordt deze zonzijde van queer-zijn ontdekt en dat levert inspirerende en ontroerende inzichten op. 

SashaSerghei Chiviriga (Roemanië, 2022, 13 minuten)
Een onzekere tienerslak, verward door de hele wereld en zijn eigen lichaam, wordt gedwongen de waarheid over zijn seksuele identiteit onder ogen te komen door zijn andere helft te confronteren. De tweede korte film van de Moldavische regisseur Serghei Chiviriga speelt met het feit dat slakken hermafrodiet zijn en vormt zo een eigenzinnig 2D coming-of-age verhaal met een paar verrassingen achter de hand.

Coming out autistic – Steven Fraser (Verenigd Koninkrijk, 2022, 4 minuten)
Coming Out Autistic is een originele korte geanimeerde queer documentaire die is gemaakt op mobiele telefoons. Het onderzoekt hoe het is om de wereld te vertellen dat je autistisch bent als je jezelf ook identificeert als LGBTQIA+. Met nadruk op de gepassioneerde, grappige en belangrijke woorden en acties die worden waargenomen, geeft deze korte film van Steven Fraser een podium aan queer mensen die vaak over het hoofd worden gezien.

Franceska – Alberto Cano (Spanje, 2021, 7 minuten)
Op een koude avond hangt er een spookachtige sfeer om het oude kasteel van Frankenstein. Victor, een avontuurlijke wetenschapper die graag de wetten van de natuur uitdaagt, begint aan zijn meest ambitieuze onderneming: het opnieuw tot leven brengen van zijn geliefde Franceska. Met behulp van Igor (of eerder het gebrek daarvan), zijn toegewijde assistent van onschatbare waarde, staat Victor voor de ultieme test van zijn carrière.

Blush – An Extraordinary Voyage – Liti Yli-Harja (Finland,2022, 15 minuten)
Voor de 18-jarige Fins-Kosovaarse Fatu voelt een eenvoudig bezoek aan de supermarkt net zo zenuwslopend als een maanexpeditie: voor het eerst in zijn leven draagt hij make-up in het openbaar. Gelukkig is zijn beste vriendin Rai, een jonge vrouw op het autismespectrum, er om hem tijdens deze reis in al haar macht aan te moedigen.

Questbound – Forbidden Ventures of the Undead – Alexander Bierling, Owen Buckley (Nederland, 2022, 8 minuten)
Niets boeide de grote koning, maar toen verscheen een edele ridder… Is de ondode koning nou aan het flirten? Questbound is een middeleeuws fantasieverhaal, doordrenkt met heerlijke humor en welkome nerderigheid, dat erkent dat zelfs ondode koningen primitieve behoeften hebben.

Workshop Sharing is CaringMackenzie Fincham (21:15 tot 22:30)
Na je te hebben laten inspireren bij de Queer Animation Shorts is er de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. Droom weg bij de verhalen van je mede-cursisten over hun eerste queer crushes of deel je eigen ervaringen met je eerste liefde. Na een verbale bespreking ga je aan de slag om deze verhalen visueel vast te leggen onder de professionele begeleiding van Mackenzie Fincham. Kaboom en QFFU zouden de gemaakte kunstwerken graag tentoonstellen op een eventuele volgende editie.

Combi tickets filmavond + workshop Animatie. Bestel hier.
Tickets filmavond. Bestel hier.

Dit programma is opgesteld in samenwerking met Kaboom Animation Festival.

Bibliotheek Neude

Neude 11
Utrecht, Utrecht 3512 AE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie