Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10 Minute Award & QFFU Closing Night & MAXI

september 8, 2023 @ 18:30 september 9, 2023 @ 01:00

*** LET OP: DIT IS EEN BESLOTEN EVENEMENT, OP UITNODIGING ***

Op 8 september sluiten we op feestelijke wijze QFFU’s korte filmwedstrijd, The 10-Minute Challenge, af met een prijsuitreiking. De deelnemers hebben eind juli hun films ingeleverd, en wachten vol spanning het oordeel van de jury af. Alle ingeleverde films hebben hun première gehad op 3 september, maar drie van de films worden nogmaals getoond omdat zij in de prijzen zijn gevallen! 

Dit jaar zijn er drie categorieën met bijbehorende prijzen: 

  • Beste Film: Een unieke trofee (ontworpen door een Utrechtse queer kunstenaar), een prijsbedrag van €1.500,-, én een speciale vertoning op het NFF. 
  • Opkomend talent: Een prijsbedrag van €1.000,- en een speciale prijs voor talentverbreding. 
  • Publieksfavoriet: Een speciale vertoning tijdens Queer Culturele Zondag op 8 oktober.

Onze professionele jury krijgt het podium om de winnaars bekend te maken. Alle gasten kunnen daarna lekker verder feesten met de deelnemers op de QFFU Closing Night in de Nijverheid dat start vanaf 21:30 uur.

QFFU Closing Night – 21:30 tot 01:00
Afsluitend willen we graag samen met jou een mooie vijfde editie vieren. Je wordt vergezeld door de winnaars van The 10-Minute Challenge. Des te meer reden tot feest met de DJ’s van MAXI!

MAXI is een queer collectief uit Utrecht. Dit collectief probeert een veilige(re) ruimte te creëren voor LGBTQIA+ mensen en bondgenoten door het organiseren van clubnachten.

Ook het team van QFFU zal aanwezig zijn om terug te kijken op een geslaagde editie. We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om deze editie voor elkaar te krijgen, en dat delen we maar al te graag met je. Spreek ons vooral aan over je favoriete film of randprogramma. Ben je naar een van onze filmtips geweest? Schroom niet om het ons te vertellen!

QFFU Closing Night is daarnaast natuurlijk een mooi moment voor ons om onze partners, vrijwilligers, gastsprekers en bezoekers te bedanken. Met jullie samenwerking krijgt het festival de vorm waar wij zo trots op zijn.

Foto: Koen Peters (Nijverheid) en ChinYao Lin (10 Minute 2022)

De Nijverheid

Nijverheidskade 15
Utrecht, Utrecht 3534 AZ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie