Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cinekid * QFFU: Shorts in Wilde Westen

augustus 28, 2022 @ 15:00 17:00

Een bijzondere middag in het Wilde Westen met diverse animatie films uit verschillende landen gecureerd door Cinekid. Op deze middag zal kinderboeken schrijver Pim Lammers ook voor komen dragen uit zijn werk. Lammers schreef ‘Het lammetje dat een varkentje is’, een prentenboek over jezelf zijn dat het thema ‘transgender zijn’ op een luchtige manier aansnijdt. Daarnaast is het knutselatelier geopend waar kinderen tussen de films door met een knutselopdracht aan de slag kunnen gaan.

Films

Roekoekleuren (Zwitserland / 2018 / Animatie / 7 minuten / Oana Lacroix)

In een groot bos waar kleurige vogels leven, heeft iedereen zijn plaats gevonden in een boom die op henzelf lijkt en dezelfde kleur heeft. Maar wat gebeurt er als een vogel twee kleuren heeft?

Kuap ( Zwitserland / 2018 / Animatie / 8 minuten / Nils Hedinge)

Een kikkervisje slaagt er op de een of andere manier niet in om een kikker te worden en blijft alleen achter. Maar er valt veel te ontdekken in de vijver en volgend jaar komt de lente zeker weer. Een verhaaltje over opgroeien.

Tijgertje zonder strepen (Zwitserland, Frankrijk / 2018 / Animatie / 9 minuten / Raúl Morales Reyes)

Een kleine tijger besluit een lange reis te maken op zoek naar zijn strepen. Hij zou namelijk dolgraag strepen hebben, net zoals al zijn vriendjes op de savanne.

Overboord (Tsjechie / 2020 / Animatie / 12 minuten / Filip Pošivač en Barbora Valecká)

Op het eerste gezicht zijn Kameleon en Kiwi een vreemd stel: Terwijl de eerste de aandacht op zich vestigt met zijn veranderende kleuren, vermijdt de vervellende en bange Kiwi ten koste van alles de aandacht. Maar wanneer een storm hen berooft van het dak boven hun hoofd, doen verschillen er niet meer toe: Samen moeten ze de houten boot aan de oever bereiken. Maar dat is niet gemakkelijk! De ark is alleen voor paartjes, en Kameleon met zijn scherpe tong en de schele Kiwi zijn zeker geen paartje.

Luce and the Roc (België / 2022 / Animatie / 13 minuten / Britt Raes / Nederlands)

Kleurrijk gecomponeerde, geometrische beelden vertellen het magische verhaal van Luce, het enige kind in een klein dorp, en van haar vriendschap met een rotsblok. Op een dag rolt de kei van de berg af, midden op het dorpsplein. Terwijl de volwassenen ten einde raad zijn, ontdekt Luce het kind in het rotsblok. Filmische kunst buiten de gebaande paden, uitdagend en slim.

Trailer

Diverse animatie films uit verschillende landen gecureerd door Cinekid.

Randprogramma

Deze middag zal kinderboeken schrijver Pim Lammers voor komen dragen uit zijn werk. Lammers schreef ‘Het lammetje dat een varkentje is’, een prentenboek over jezelf zijn dat het thema ‘transgender zijn’ op een luchtige manier aansnijdt. Daarnaast is het knutselatelier geopend waar kinderen tussen de films door met een knutselopdracht aan de slag kunnen gaan.

Het Wilde Westen

Everard Meijsterlaan 1b
Utrecht, Utrecht 3533 CK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie