Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Otherness (uitverkocht)

september 2, 2023 @ 18:45 20:30

In het Spaanse medialandschap is de lesbische gemeenschap nog drastisch ondervertegenwoordigd. Met Otherness maken de makers Nora Haddad Casadevall en Alba Cros Pellisé een begin om dit opvallende gat in het Spaanse filmlandschap te vullen. In hun film zetten ze deze gemeenschap centraal, door lesbische stellen uit hun directe omgeving te portretteren. Op deze manier bieden ze deze voorheen ongehoorde stemmen een podium, en hopen zo ruimte te maken voor meer inclusieve representatie. 

Alba co-regisseerde haar eerste film Las Amigas de Ágata (2015) met Laia Alabart, Laura Rius en Marta Verheyen. Ze regisseerde de documentaire Resiliència (2020) voor het 2020 National Culture Awards van het CoNCA en werkte samen met Carlos Marquès-Marcet in The Days to Come (2019). Na verschillende kleine projecten, is Otherness haar tweede lange documentaire. 
Nora is sound engineer, socioloog en muzikant. Tijdens haar masterstudie aan de Universiteit van Barcelona begon ze haar ontdekkingstocht in de wereld van audio en sociale kunst. Hieropvolgend leidde ze verscheidene projecten op het gebied van audiokunst. Momenteel werkt ze als geluidsontwerper en geluidstechnicus in films. Otherness is haar eerste film als co-regisseur en co-scriptschrijver.

Rosa Oomen, QFFU

Trailer

Synopsis

“So why do we have to look for labels within this love?” – Fatou

Otherness (2023) is een documentaire die diverse stemmen in de lesbische gemeenschap in Catalonië samenbrengt. De film is een intieme reis door vier generaties queer mensen met verweven levens en helpt de kijker te begrijpen wat het betekent om bij het LGBTQ+ collectief te horen in een wereld die gedefinieerd wordt door heteronormativiteit. Otherness is een ontroerend en emotioneel werk dat verschillende vormen van genderexpressie onderzoekt en bevraagt wat het kan betekenen om je te identificeren als lesbisch, of om dergelijke labels te verwerpen als geheel.

Film Facts

Original language title: Alteritats

Directed by: Nora Haddad Casedevall and Alba Cros Pellisé

Year: 2023

Country: Spain

Running time: 91 mins

Genre: Documentary

Language: Catalan

Subtitles: English

Awards:
Ull Nu Film Festival Andorra la Vella 2023 – Best Feature

Fic-Cat Festival Roda de Berà 2023 – Best Documentary

Mostra Fire!! Barcelona 2023 – Audience Award Best Documentary

Randprogramma

Een explicateur van QFFU verzorgt een inleiding voorafgaand aan de film.

Hoogt In Bieb

Neude 11
Utrecht, Utrecht 3512 AE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie