Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

McQueen

augustus 26, 2021 @ 19:30 23:00

In McQueen krijgt de kijker een inkijkje in het leven van de iconische designer Alexander McQueen. Aan de hand van archiefmateriaal, McQueens creaties en interviews met bekenden van hem, is te zien hoe hij van onbekende, maar vastberaden beginneling opklimt tot iemand die de meest overweldigende shows neerzet. Naast zijn liefde voor mode en zijn originele visie komen ook zijn twijfels, angsten en verslaving aan bod. Een indringend portret dat een veelzijdig beeld geeft van een uniek persoon. Met McQueen maken regisseurs Ian Bonhôte en Peter Ettedgui duidelijk dat pracht en praal vaak ook een keerzijde kennen.

Trailer

https://youtu.be/4OjX3ZbsfbU

Randprogramma

Op het cultuurterras van de Nijverheid voeren we een gesprek over de betekenis en nalatenschap van Alexander McQueen. Te gast is HKU Fashion Design alumni Tjerre Lucas in wiens werk gender en identiteit een rode draad vormen. Ook aanwezig is HKU docent Sanne Karssenberg. Zij duidt fenomenen in fashion design en plaatst deze in de maatschappelijke context. De afgelopen drie jaar was zij daarnaast programmamaker bij BAK. De presentatie van de avond is in handen van Lola de Koning.  De film wordt vertoond in samenwerking met Hoogt on Tour.

Praktische informatie

Datum: 26 augustus
Aanvang programma: 19:30
Start film: 21:00
Land: Verenigd Koninkrijk
Jaar: 2020
Genre: Documentaire
Lengte film: 111 minuten
Regisseur: Ian Bonhôte en Peter Ettedgui
Taal: Engels met Nederlandse ondertiteling
Locatie: de Nijverheid/Hoogt on Tour

English

The movie is in English with Dutch subtitles. The conversation prior to the movie is in Dutch.

In McQueen the viewer gets a peak in the life of iconic designer Alexander McQueen. With the help of archive material, McQueen’s own creations and interviews with people he knew, we see how he went from an unknown yet determined starter to someone who was known for overwhelming shows. Apart from his love for fashion and his original vision his doubts, fears and addiction are touched upon. An intense portrait that gives a versatile image of a unique person. With McQueen directors Ian Bonhôte and Peter Ettedgui show that beauty often times also has a dark edge.

De Nijverheid

Nijverheidskade 15
Utrecht, Utrecht 3534 AZ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie