Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Love spells and all that

augustus 20, 2022 @ 15:00 18:00

Als tieners hadden Eren en Reyhan in het geheim een liefdesrelatie. Toen hun verboden verhouding toch per ongeluk bekend werd, dwong de familie van Eren hen om uit elkaar te gaan. Ze stuurden Reyhan weg van het eiland en Eren naar een kostschool in Europa. 20 jaar later is Eren voor het eerst terug op het eiland en gaat ze op zoek naar Reyan, die al eerder terugkwam. Reyan woont nu samen met een man, maar vertelt haar dat ze nooit van iemand anders dan haar heeft gehouden en dat ze nog steeds verliefd op haar is. Eren is in eerste instantie in shock en houdt het af. De relatie heeft hen immers al genoeg gekost. Later laat ze zich  toch overhalen om een dag samen door te brengen; er moet immers nog een oude betovering verbroken worden voor er überhaupt over een toekomst samen nagedacht kan worden. 

Deze middag staat in het teken van biculturele queerpersonen. Na de filmvertoning vindt er een panelgesprek plaats met Stichting Prisma Groep, COC Cocktail en Abu Nawas Filmfestival.

Trailer

Film Facts

Land: Turkije
Jaar: 2019
Genre: drama
Lengte film: 96 minuten
Regisseur: Ümit Ünal
Taal: Turks met Engelse ondertiteling

Randprogramma

Deze middag staat in het teken van biculturele queerpersonen. Na de filmvertoning vindt er een panelgesprek plaats met Stichting Prisma Groep, Cocktail en Abu Nawas Filmfestival.

Stichting Prisma Groep leidt het panelgesprek met o.a. Turkse en andere biculturele LHBTQIA+ om hun ervaringen te bespreken.

Celeste Obispa is Antropoloog, assistent-projectleider bij Prisma Groep Amsterdam, queer en komt uit Curacao. Zij is de gespreksleider.
Fatih Bici is van Nederlandse Turks islamitische komaf. Hij is momenteel werkzaam als arts in de psychiatrie, werkzaam bij de Transkliniek in Amsterdam en één van de panelleden.
Inaya Zarakhel is een Pakistaans Nederlandse transvrouw, hijra en ex-vluchteling. Zij zal deelnemen aan het panel en daarnaast ook voor ons optreden.

Theaterhuis de Berenkuil

Biltstraat 166
Utrecht, 3572 BP Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie