Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LE:EN * QFFU: Three Times Drag – Shortfilm & Dragshow (gratis toegang)

augustus 26, 2022 @ 18:00 23:45

Drie keer drag! Een hilarische avond in NEEL bij restaurant LE:EN in Rotsoord met lekkere cocktails, lip-sync performances, muziek en film. Wat dacht je van een workshop ‘Drag Make Up” van Queer Arcana, de korte film Playback over drag cultuur in Argentinië, en als klap op de vuurpijl drag entertainment en performances met de lokale Utrechtse dragqueens Victoria Viper, Cherry Poppins en Juice Divine. 

De avond is gratis toegankelijk (behalve de workshop). Ticket reserveren is niet noodzakelijk. Kom op tijd.
We vragen je mee te doen met ons Pay What You Want systeem: 50% van de opbrengst van deze avond gaat naar Transzorg Nu Utrecht.

Drag Make-Up Workshop (18:00-20:00)

Het leren van de kunst van Drag is een geweldige reis in iemands leven, maar de drempel om te beginnen is vaak behoorlijk hoog! Queer Arcana Homebase biedt de perfecte plek om te beginnen met experimenteren. Onder begeleiding van onze enorm getalenteerde coördinatoren leer je basis- en geavanceerde make-up technieken. Speel met geslacht en expressie terwijl je transformeert in verschillende versies van jezelf! Dit is een beginners workshop, dus ervaring is niet vereist. Geef je snel op want er zijn maar 10 plekken beschikbaar voor deze workshop.

Short: Playback (20:30-21:00) – Gratis toegankelijk – Ticket reserveren is niet nodig, kom op tijd

In Córdoba, ver van de Argentijnse hoofdstad, belooft het einde van een militair regime een lente die maar al te kort duurt. “La Delpi” is de enige overlevende van een groep vriendinnen die transgender vrouwen en drag-queens zijn, die aan aids begonnen te sterven in de late jaren ’80. In een katholieke en conservatieve stad maakte de Grupo Kalas hun wapens en loopgraven van geïmproviseerde jurken en lip-syncing. Vandaag zijn de beelden van unieke en onbekende opnames niet alleen een afscheidsbrief, maar ook een manifest voor vriendschap.

De shortfilm wordt ingeleid door het QFFU en er is een kort nagesprek.

Drag Show: Victoria Vyper, Cherry Poppins & Juice Divine (21:00- 00:00) Gratis toegankelijk – Ticket reserveren is niet nodig, kom op tijd

Cherry Poppins en Victoria Vyper zijn twee Utrechtse QUEENS. Samen met Amy Astoria hosten ze de druk bezochte DRAG SHOW TRIPLE D in restaurant LE:EN. De show voor Queer Utrecht, en iedereen die de queer community een warm hart toedraagt.

Cherry is in het dagelijks leven dramaturg en creative producer. Bij ons staat ze bekend om haar geweldige expressieve lip syncs, waarbij haar ervaring met theater en dramaturgie altijd doorschemert.

Victoria Vyper is samen met Amy Astoria Absolutely Drag. Ze staat bekend om haar diversiteit, flawless looks en spot-on optredens. Victoria maakt bijna al haar kleding zelf. Haar motto is ‘drag is politics’ en dat draagt ze uit wanneer dat kan. Victoria organiseert al enkele jaren evenementen voor Drag Queens waaronder de boot tijdens Pride Amsterdam. Dit jaar stond ze samen met Amy in een zelfgeproduceerde theatershow.  

Speciaal voor deze gelegenheid krijgen Victoria en Cherry gezelschap van Juice Divine. Juice is sinds jaar en dag een graag gezien gezicht in de Utrechse Queer scene. Een veelzijdige drag queen, trots op haar Marokkaanse roots en altijd voor een feestje te porren.

Trailer

Film Facts

Land: Argentinië
Jaar: 2019
Genre: Documentaire
Lengte film: 14 minuten
Regisseur: Agustina Comedi
Taal: Spaans met Engelse ondertiteling

Randprogramma

De workshop kost 10 euro en opgeven is verplicht (maximaal 10 personen).

Vanaf 20:00 uur ben je welkom bij NEEL in restaurant LE:EN met om 20:30 de ontroerende en intense short Playback en om 21:00 uur de start van de dragshow van Victoria Piper en Cherry Poppins.

De avond is gratis toegankelijk, maar we vragen je mee te doen met ons Pay What You Want systeem: 50% van de opbrengst van deze avond gaat naar Transzorg Nu Utrecht.

LEEN

Heuveloord 140
Utrecht, Nederland 3523 CK Nederland
+ Google Maps