Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kaboom * QFFU: Queer Animation Night

augustus 26, 2022 @ 19:15 21:30

Een bijzonder avond met korte films, geselecteerd door Kaboom Animation Festival. Animatie met een queer thema. Kom kijken en laat je verrassen.

Voor de film zal er een panelgesprek plaatsvinden over de wonderlijke wereld van animatie. We gaan het hebben over queer representatie, het werkproces en hoe het is om als jonge maker je queer identiteit kan gebruiken om het om te zetten in film. Dit programma is een samenwerking met het Kaboom Animation Festival. Het programma van vandaag zal herhaald worden op het Kaboom Animation Festival in de lente van 2023. 

Adorable / dir. Cheng-Hsu Chung / 2018 / UK & TW / 6′

De reis van een queer persoon die hun seksualiteit ontdekt en voor de eerste keer kennismaakt met de LHBTQ-gemeenschap.

Eating in the Dark / dir. Inari Sirola / 2021 / UK / 9′

Met bijzondere seksspeeltjes, het leren aangeven van je eigen grenzen en een reis door een geestverruimend bos, volgen we Siro’s zoektocht naar zelfontdekking. Een sexy korte film over het waarderen van jezelf in het leven… en natuurlijk over seks.

I [Insert Body Part] You / dir. Alex Goddard / 2014 / UK / 1′

Een hele korte film over wanneer één lichaamsdeel gewoon niet genoeg zegt…

Klimax / dir. Bea Hoeller / 2021 / DE / 3′

Oef, wordt het hier warm? Deze studentenfilm verkent de innerlijke wereld van vrouwelijke lust en genot en komt tot een een orgasme, niet door explicietheid, maar door associatieve beelden en sensuele beweging. We volgen Barbie, die als Alice in Wonderland opduikt in een magische wereld, een plek van verleiding en puur genot. Hier ontdoet ze zich van haar stijfheid en repressie, om uiteindelijk tot een hoogtepunt te komen.

Top 3 / dir. Sofie Edvardsson / 2019 / SE / 44′

In deze grappige, bitterzoete romantische komedie uit Zweden wordt introverte Anton verliefd op David, maar de zaken beginnen langzaam scheef te lopen wanneer Anton zich realiseert dat zijn dromen in het leven wel eens lijnrecht tegenover die van David zouden kunnen staan.

Het Kaboom Animation Festival is de one-stop shop voor het nieuwste op animatiegebied. Van cutting-edge experimentele art-house films tot kleurrijke verhalen voor families en kinderen, Kaboom zal aan ieders animatiebehoefte voldoen. Ja, ook die van jou, mijn fantastische freaky vriend!

Randprogramma

Voor de film zal er een panelgesprek plaatsvinden over de wonderlijke wereld van animatie. We gaan het hebben over queer representatie, het werkproces en hoe het is om als jonge maker je queer identiteit kan gebruiken om het om te zetten in film. Dit programma is een samenwerking met het Kaboom festival dat in 2023 in de lente plaatsvindt. Het programma van vandaag zal herhaald worden op het Kaboom Animation Festival. 

Bibliotheek Neude

Neude 11
Utrecht, Utrecht 3512 AE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie