Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Transcreen * QFFU : Framing Agnes + Cyd Sturgess

augustus 20, 2022 @ 20:45 23:00

In deze bijzondere, internationaal geprezen, documentaire neemt een cast van trans acteurs je mee in het verhaal van een jonge trans vrouw die gedwongen werd te kiezen tussen eerlijkheid en toegankelijkheid tot zorg. Agnes, een baanbrekende, gepseudonimiseerde trans vrouw die in de jaren zestig deelnam aan het onderzoek naar gender gezondheid van Harold Garfinkel aan de UCLA, was lange tijd het boegbeeld van de transgender geschiedenis. Een opmerkelijk verhaal in de vorm van een jaren ’50 talkshow, waarin wetenschappelijke analyses worden gecombineerd met gesprekken gebaseerd op gearchiveerde interviews.

Na afloop is er een nagesprek verzorgd door Transcreen Film Festival onder leiding van Laura Kok met als gast Cyd Sturgess.

Trailer

Film Facts

Land: Canada
Jaar: 2022
Genre: Documentaire
Lengte film: 75 minuten
Regisseur: Chase Joynt
Taal: Engels met Engelse ondertiteling

Randprogramma

Transgender Representation in Film’ door Laura Kok (TranScreen) met Cyd Sturgess. Cyd (die/diens) is filmfestivalonderzoeker en historica. Cyd heeft artikelen gepubliceerd over queer en trans femininiteiten en is nu bezig met een project over het belang van identiteit en gemeenschap voor transgender filmfestivals in Europa.

Hoogt In Bieb

Neude 11
Utrecht, Utrecht 3512 AE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie