Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DoMiBo * Film Pride

augustus 25, 2022 @ 18:00 23:00

De grote hal van het Centraal Station in Utrecht verandert voor een avond even in één grote bioscoop. Een filmavond in combinatie met een donderdagmiddag borrel (DoMibo). De avond is toegankelijk voor iedereen, maar ook specifiek voor het LHBTQI+ personeel van bedrijven rondom het station. Kosten zijn 5 euro per persoon: dit is inclusief een drankje, snackje en koptelefoon voor de film.

Op het terras van Bar Beton kun je vanaf 18:00 uur genieten van een borrel met snacks. Voor aanvang van de film (21:00 uur) is er om 20:30 uur een korte ‘talkshow’ onder leiding van Petra Luiken van Bi+ Nederland met medewerkers van ABN AMRO, Trainbow en HIVOS over LHBTQI+ representatie op de werkvloer.

Een waargebeurd verhaal over het uitzonderlijke ‘Lesbians and Gays Support the Miners’-initiatief uit 1984. Tijdens de Britse mijnwerkersstaking in de jaren ‘80 besluit een groepje altruïstisch ingestelde Londense homo’s een berooide arbeidersgemeenschap in Wales bij te staan. Maar zitten de conservatieve dorpelingen wel te wachten op die flamboyante ‘perverselingen’? Pride is een typisch Britse working class-komedie in de lijn van The Full Monty en Billy Elliot, vol feelgoodclichés, schaamteloos sentiment en moralisme. Maar op een paar al te gortige momenten na werkt het allemaal wel. Het tijdsbeeld is overtuigend, de acteurs zijn uitstekend en de ouderwetse solidariteitsboodschap is onweerstaanbaar. Heerlijke feel good film met een belangrijke boodschap: uiteindelijk zijn we allemaal hetzelfde.

Trailer

Film Facts

Land: Verenigd Koninkrijk
Jaar: 2014
Genre: Drama/comedy
Lengte film: 120 minuten
Regisseur: Matthew Warchus
Taal: Engels met Nederlandse ondertiteling

Randprogramma

Op het terras van Bar Beton kun je vanaf 18:00 uur genieten van een borrel met snacks. Voor aanvang van de film (21:00 uur) is er om 20:30 uur een korte ‘talkshow’ onder leiding van Petra Luiken van BI+ Nederland met medewerkers van ABN AMRO, Trainbow en HIVOS over LHBTQI+ representatie op de werkvloer.

Bar Beton – Utrecht Centraal Station

Stationshal 9
Utrecht, 3511 CE Nederland
+ Google Maps