Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CineArt * QFFU: Queer Horror Shorts (uitverkocht)

augustus 25, 2022 @ 20:30 23:00

Kom griezelen en queer horror shorts kijken in de Nijverheid. En voorafgaand aan de films is er een bijzondere en spooky drag performance van Tom Poessy op het cultuurterras.

Estigma (2018 / Spanje / 16 min / Spaans met Engelse ondertiteling / David Velduque)

Het is vrijdagavond, de bel gaat en Alex opent de deur voor zijn grootste angst… Deze body horror voel je onder je huid en grijpt tegelijkertijd gevoelige problematiek aan binnen de community. 

MonsterDykë (2021 / Canada / 5 min / Engels met Engelse ondertiteling / Adelaide & Mariel Sharp)

Deze experimentele en controversiële short in zwart-wit won afgelopen jaar de Publiekprijs tijdens Final Girls Berlin – een filmfestival gewijd aan horrorfilms gemaakt door vrouwelijke en non-binaire filmmakers. Een portret over queer liefde, verlangen en lust.

Polter (2019 / Spanje / 10 min / Spaans met Engelse ondertiteling / Alvaro Vicario)

José neemt het op tegen een klopgeest die zijn huis is binnengedrongen. Terwijl hij vecht voor zijn leven tegen bovennatuurlijk krachten moet José ontdekken waarom hij wordt geteisterd, wil hij weer controle krijgen over zijn huis. 

Freza (2020 / Rusland / 14 min / Russisch met Engelse ondertiteling / Anna Melnikova)

Tijdens een manicure ontmoet Sasha een mysterieuze cliënt en gaat in op haar aanbod samen een leuke tijd te hebben. Sasha heeft alleen geen idee waar ze in gaat belanden.

The Little Demon (2018 / België / 13 min / Engels met Engelse ondertiteling / Carol van Hemelrijck)

Elke nacht gebeurt er iets angstaanjagends in het appartement van Giles en Sean. Hun dochter rent door het huis, schreeuwend en krabbend  aan de muren – bezeten door een demoon. Ze zijn doodsbang voor hun eigen dochter, wat moeten ze hier in godsnaam aan doen? 

Not Your Ordinary Sister (2019 / Slovenië / 4 min / Sloveens met Engelse ondertiteling / Maša Zia Lenárdič & Anja Wutej)

Deze queer satire geeft op accurate wijze kritiek op de populariteit van de ‘lesbian vampire films’ en het gebrek aan juiste representatie van queerness binnen conservatieve en patriarchale religieuze organisaties. 

Innocent Boy (2020 / USA / 14 min / Engels / Brock Cravy)

Deze met neon doordrenkte, obscure en esthetische short over een unheimische ranch in Texas kun je het best beschrijven als een queer koortsdroom. We gaan niet te veel verklappen, je moet het ervaren. 

Randprogramma

Voorafgaand aan de films is er een bijzondere en spooky drag performance van Tom Poessy op het cultuurterras van de Nijverheid.

De Nijverheid

Nijverheidskade 15
Utrecht, Utrecht 3534 AZ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie