Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Captain Faggotron Saves the Universe

september 4, 2023 @ 21:30 23:00

Captain Faggotron Saves the Universe, uitgebracht in 2023, is nu al een schaamteloze camp-klassieker. De film ontstond als directe reactie op de hedendaagse maatschappij en de zorgwekkende verschuiving wereldwijd naar rechts en extremistisch gedachtegoed: de schietpartij in Orlando, Florida in 2016, de vervolging van homoseksualiteit in Tsjetsjenië, Rusland, de verkiezing van Donald Trump in de VS en het geweld dat gay en queer mensen van alle genders hun hele leven volgt.

De film volgt een lange traditie, diep geworteld in de gay- en queergeschiedenis en ons vermogen om te overleven: camp. Camp bekritiseert heteronormatieve structuren en legt op lachwekkende wijze de absurditeit van de genormaliseerde mainstream bloot. Humor is een wapen en camp een middel tot vrolijk verzet.

Rosa Oomen, QFFU

Trailer

Synopsis

Een jonge priester is vastberaden zijn homoseksualiteit te ontkennen, maar hij doet het niet erg goed. Ondertussen smeedt zijn buitenaardse ex-geliefde een complot om de aarde in een homoseksuele planeet te veranderen tijdens een grote kosmische gebeurtenis en kapitein Faggotron belandt hier middenin. Botsende ideologieën monden uit in een orgie van homoseksuele demonen en een liefde die niet langer hoeft te worden verborgen.

Film Facts

Original language title: Captain Faggotron Saves the Universe

Directed by: Harvey Rabbit

Year: 2023

Country: Germany

Running time: 70 mins

Genre: Sci-Fi, Comedy

Language: English, German

Subtitles: English

Content warning: Nudity, explicit sex/sexual acts, homophobia, transphobia, homo- and transphobic slurs, kink practice, blood

Randprogramma

De film wordt ingeleid door QFFU.

Villa Concordia

Concordiastraat 67A
Utrecht, Utrecht 3551 EM Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie