Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Anne+/ Beş + Q&A met Valerie Bisscheroux

augustus 28, 2022 @ 16:00 18:00

Na de succesvolle webserie over lesbische twintiger Anne is daar nu ook de film. De makers wilden een verhaal neerzetten dat niet blijft hangen in negatieve ervaringen van queer personen, maar juist ook de leuke kanten tonen.

In dit vervolg op de serie verbreden ze hun blik en kijken ze verder dan Annes seksualiteit en haar vriendenkring door ook het personage Lou te introduceren. De non-binaire Lou, gespeeld door de eveneens non-binaire Thorn de Vries, brengt als drag king een heel nieuw scala aan mooie en euforische queer momenten met zich mee. Daarnaast heeft Anne zelf natuurlijk nog genoeg drama waar ze mee moet dealen. Ze moet namelijk uitzoeken wat ze wil met haar relatie met Sara, die nu in het buitenland woont en wie ze spoedig achterna zal reizen. Maar wil ze haar vrienden wel achterlaten? En hoe past alles wat Lou haar doet voelen daarin?

Deze film is heerlijk als je de personages al kent, maar ook een aangename introductie voor wie kennis wil maken met Anne. 

Beş

Naast Anne+ wordt ook de short Beş vertoond. Geregisseerd door Ayla Çekin Satijn, die Maya speelt in Anne+, vertelt deze korte film het verhaal van Asli, een jonge, Turkse, lesbische vrouw. Ze keert terug naar geboortedorp voor een feest van een jeugdvriendin. In eerste instantie is ze bang dat ze er niet geaccepteerd zal worden om wie ze is, maar dan komt ze erachter dat ze zelf net zo goed vooroordelen heeft en dat alles er heel anders uit kan zien dan verwacht.

Q&A met Valerie Bisscheroux
Valerie studeerde in 2017 als producent af aan de Nederlandse Filmacademie. Ze werd genomineerd voor de FPN Award 2017, mede vanwege haar projectplan voor ANNE+, tevens haar regiedebuut. In 2018 werd Valerie voor ANNE+ genomineerd in de Debuutcompetitie op het Nederlands Film Festival. Daarna ontwikkelde en regisseerde ze ANNE+ seizoen 2 (8x 25 min). Valerie focust zich op positieve en genuanceerde representatie van LGBTQ+ karakters en storylines in films en series, en op sterke vrouwenrollen. Ze werkt momenteel aan haar eerste speelfilm (internationale co-productie), en ontwikkelt meerdere projecten voor zowel film als televisie, waaronder een zwart-komische roadtrip en een historisch drama.

Foto: Cor Booij

Trailer

Film Facts

Land: Nederland
Jaar: 2021
Genre: Drama
Lengte film: 94 minuten
Regisseur: Valerie Bisscheroux 
Taal: Nederlands

Randprogramma

De film wordt ingeleid door een explicateur van het QFFU

Pathé Rembrandt

Oudegracht 73
Utrecht, 3511AD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie