Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

All the Colours of the World Are Between Black and White

september 6, 2023 @ 21:00 23:00

Babatunde Apalowo is een Nigeriaanse schrijver die bekend is door zijn belangrijke bijdrage aan de filmindustrie in het land. Apalowo’s eerste lange film All the Colours was oorspronkelijk een ode aan de stad Lagos. Maar toen hij op een nacht zag hoe een man werd gelyncht en vermoord vanwege zijn seksualiteit, veranderde zijn leven voorgoed. Hij realiseerde zich hoe gevaarlijk zijn geliefde stad was voor buitenstaanders of mensen die ‘anders’ zijn. “Wat begon als een liefdesbrief aan Lagos, veranderde in een onderzoek naar de mensen die de stad afwijst,” zei hij.

De grootste uitdaging in zijn filmproces was niet de angst om veroordeeld te worden (queer liefde is in Nigeria een strafbaar feit), maar zijn twijfel of hij als heteroseksuele man dit verhaal wel goed kon vertellen. Uiteindelijk realiseerde hij zich dat zijn verhaal over liefde gaat, en hij zich met zijn hoofdpersonen kon identificeren omdat hij liefde had ervaren vanuit al hun perspectieven. Toen pas besloot hij dit verhaal, dat tot stand kwam met de hulp van queer vrienden die hij uitnodigde om hun ervaringen met hem te delen, te verfilmen.

Rosa Oomen, QFFU

Trailer

Synopsis

De relatie tussen Bambino en Bawa wordt op de proef gesteld als ze onderweg voor een fotowedstrijd hun gevoelens voor elkaar onder ogen komen. Bambino worstelt met zijn eigen twijfel en onzekerheid, terwijl Bawa ervan overtuigd is dat hun gevoelens een teken zijn van iets diepers. Wanneer Bambino een ongeluk krijgt en is toegewezen op Bawa’s hulp, begint hij aan zijn eigen seksualiteit te twijfelen.

Film Facts

Original language title: All the Colours of the World Are Between Black and White

Directed by: Babatunde Apalowo

Year: 2023

Country: Nigeria

Running time: 92 mins

Genre: Drama, Romance

Language: English

Subtitles: English

Awards:

  • BIFF 2023 Winner: Teddy Award
  • Frameline 2023 Winner (San Francisco International LGBTQ Film Festival): Out in the Silence Award
  • Cinema Jove 2023 Winner (Valencia International Film Festival): Jury Prize for Best Music

Content warning: Internalized homophobia, homophobia, physical abuse

Randprogramma

De film wordt ingeleid door QFFU.

Louis Hartlooper Complex

Tolsteegbrug 1
Utrecht, Utrecht 3511 ZN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie