Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10 Minute Hub: Liefdeslabels * Middernachtzon * Yulia & Juliet (uitverkocht)

augustus 23, 2022 @ 19:30 21:30

De 10 Minute Challenge is een nieuw film traject van het Queer Film Festival Utrecht. Het is opgezet om jonge beginnende filmmakers een kans en platform te bieden. De challenge bestaat uit de opdracht om een korte LHBTQI+ film te maken over het Utrecht 900 jaar thema ‘Stad zonder muren’ met een eigenzinnig perspectief op het vieren van queerness en Utrecht. 

In totaal hebben 9 talentvolle makers een film van 10 minuten ingeleverd. Verspreid over 4 dagen (23 t/m 26 augustus) krijgt elk filmteam de kans om de film uitgebreid in te leiden en te tonen aan alle Utrechters en Utrechtenaren in de 10 Minute Hub in de Vechtclub XL.

Een vakkundige jury beoordeelt de negen films met op 28 augustus in Villa Concordia de bekendmaking van de winnaar van deze eerste 10 Minute Challenge. 

10 minute: Liefdeslabels (NL / 2022 / 10 min / Tanja Steenbeek)

Homo, hetero, bi, pann, demi, er komen steeds meer liefdeslabels bij. Lhbtqi+ bestaat inmiddels bijna uit het hele alfabet. Hoe komt dat? Wat betekenen deze labels of hokjes eigenlijk voor ons? Waarom zijn ze er überhaupt? Is liefde niet veel te abstract om in een hokje te proppen? In dit documentaire-essay volgen we verschillende jongvolwassenen in hun zoektocht naar liefdeslabels en de stereotypes die daaromheen hangen.

10 minute: Middernachtzon (NL / 2022 / 10 min /  Sharon Vreeburg, Maureen Vreeburg, Michael Leask) 

Na alle tips, trucs en technieken tegen slapeloosheid te hebben uitgeprobeerd, besluit Ezra, wanhopig om in slaap te vallen, een nachtwandeling in de stad Utrecht te trotseren. In een staat van delirium begint een vreemd geluid hen aan te trekken. De beslissing om toe te geven aan het verlangen het geluid te volgen zal hun leven voor altijd veranderen.

Yulia & Juliet (NL / 2018 / 12 min / Zara Dwinger)

Een eeuwenoud verhaal in een nieuw jasje. In een jeugddetentiecentrum vinden Yulia en Juliet elkaar, maar als een van de twee naar huis mag, stort het leven van de ander in.

Vechtclub XL

Europalaan 2B
Utrecht, Utrecht 3526 KS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie