Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10 Minute Hub: Duizend kleuren * Assembling Myself * AYOR (reserveer je gratis tickets)

augustus 24, 2022 @ 19:30 21:30

De 10 Minute Challenge is een nieuw film traject van het Queer Film Festival Utrecht. Het is opgezet om jonge beginnende filmmakers een kans en platform te bieden. De challenge bestaat uit de opdracht om een korte LHBTQI+ film te maken over het Utrecht 900 jaar thema ‘Stad zonder muren’ met een eigenzinnig perspectief op het vieren van queerness en Utrecht. 

In totaal hebben 9 talentvolle makers een film van 10 minuten ingeleverd. Verspreid over 4 dagen (23 t/m 26 augustus) krijgt elk filmteam de kans om de film uitgebreid in te leiden en te tonen aan alle Utrechters en Utrechtenaren in de 10 Minute Hub in de Vechtclub XL.

Een vakkundige jury beoordeelt de negen films met op 28 augustus in Villa Concordia de bekendmaking van de winnaar van deze eerste 10 Minute Challenge. 

10 minute: Assembling Myself (Engels/Spaans / 2022 / 10 min / Yumi Maes)

Aan de rand van de stad Utrecht komen een paar queer kunstenaars samen om hun relatie te bespreken met de concepten thuis, verbondenheid, zeggenschap over jezelf en het bouwen van een wereld zonder grenzen.

10 minute: Duizend kleuren – de eerste ontmoeting (NL / 2022 / 10 min / Joy Brandsma, Elsa Groener, Max Jonker en Margot van de Sande )

Een poëtische ontmoeting met voorzitter Ligya Wachter van LBT organisatie Mil Colores. Kunnen we met hen terug in de tijd gaan en via deze weg praten over onze toekomst? Met als premisse: Je kent de toekomst niet zonder het verleden te kennen.

AYOR (NL / 2021/ 12 min / Tom Bakker)

Tijdens de nationale dodenherdenking in 1970 besloten twee homoseksuele mannen zich uit te spreken tegen onrecht en een statement te maken tegen discriminatie.

Vechtclub XL

Europalaan 2B
Utrecht, Utrecht 3526 KS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie