Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10 Minute Hub: A tale of the sea * Onze natuur * Foster (reserveer je gratis tickets)

augustus 25, 2022 @ 19:30 21:30

De 10 Minute Challenge is een nieuw film traject van het Queer Film Festival Utrecht. Het is opgezet om jonge beginnende filmmakers een kans en platform te bieden. De challenge bestaat uit de opdracht om een korte LHBTQI+ film te maken over het Utrecht 900 jaar thema ‘Stad zonder muren’ met een eigenzinnig perspectief op het vieren van queerness en Utrecht. 

In totaal hebben 9 talentvolle makers een film van 10 minuten ingeleverd. Verspreid over 4 dagen (23 t/m 26 augustus) krijgt elk filmteam de kans om de film uitgebreid in te leiden en te tonen aan alle Utrechters en Utrechtenaren in de 10 Minute Hub in de Vechtclub XL.

Een vakkundige jury beoordeelt de negen films met op 28 augustus in Villa Concordia de bekendmaking van de winnaar van deze eerste 10 Minute Challenge. 

10 minute: A tale of the sea (NL / 2022 / 10 min / Anna Beerends, Annemijn Wanjon & Joja Bos)

Een absurdistisch en vervreemdend verhaal over een persoon dat toevlucht zoekt in de natuur van een afgelegen eiland en daar valt voor de zee. In de dagen die volgen ontwikkelt zich een obsessieve liefdesrelatie tussen de persoon en een wezen dat leeft tussen de golven.

10 minute: Onze natuur (NL / 2022 / 10 min / Niels Bierhaus, Sanne Brouwer)

Vijf queer mensen gaan een dagje de natuur in om in gesprek te gaan over drukte, rust, de stad, de natuur en wat ze nodig hebben om zich thuis te voelen.

Foster (NL / 2021 / 12 min/ Jordi Wijnalda)

Op het eerste gezicht lijkt het een gewone ochtend voor een hecht gezin. Dan blijkt dat hun leven op het punt staat ingrijpend te veranderen. Hier moeten elk familielid  op hun eigen manier mee omgaan.

Vechtclub XL

Europalaan 2B
Utrecht, Utrecht 3526 KS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie