Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10 Minute Hub: Bange Ricky * Schatje * Lola vs Ed * Nova (reserveer je gratis tickets)

augustus 26, 2022 @ 19:30 21:30

De 10 Minute Challenge is een nieuw film traject van het Queer Film Festival Utrecht. Het is opgezet om jonge beginnende filmmakers een kans en platform te bieden. De challenge bestaat uit de opdracht om een korte LHBTQI+ film te maken over het Utrecht 900 jaar thema ‘Stad zonder muren’ met een eigenzinnig perspectief op het vieren van queerness en Utrecht. 

In totaal hebben 9 talentvolle makers een film van 10 minuten ingeleverd. Verspreid over 4 dagen (23 t/m 26 augustus) krijgt elk filmteam de kans om de film uitgebreid in te leiden en te tonen aan alle Utrechters en Utrechtenaren in de 10 Minute Hub in de Vechtclub XL.

Een vakkundige jury beoordeelt de negen films met op 28 augustus in Villa Concordia de bekendmaking van de winnaar van deze eerste 10 Minute Challenge. 

10 minute: BangeRicky (NL / 2022 / 10 min / Rachelle Mol)

BangeRicky (ScaredyCat) gaat over Ricky, een studente die bang is om zichzelf te vinden. Haar angsten blijken werkelijkheid te worden als ze verrast wordt op een huisfeestje. BangeRicky is een korte dramafilm over je angsten onder ogen zien, queer zijn en jezelf vinden.

10 minute: Schatje (NL / 2022 / 10 min / Tonnie Heijdra)

Op een gele fiets, met een oranje vlaggetje achterop, zoekt Schatje naar een verborgen schat. Maar de weg vinden als je zelf een beetje verloren bent, is makkelijker gezegd dan gedaan. In deze absurdistische zoektocht naar de weg, een schat, identiteit en gender worden we meegenomen in de belevingswereld van iemand die door de buitenwereld anders wordt gezien dan hoe diegene zich van binnen voelt. 
Gevoelige inhoud: Verwijzingen naar misgenderen en lichaams-/genderdysforie

10 minute: Lola vs Ed (NL / 2022 / 10 min / Lars Brinkman)

Een drag-thriller over Lola, een drag queen, die na een avond werken in de taxi stapt bij Ed, een stille taxichauffeur, die met zijn vooroordelen en verlangens geconfronteerd wordt door de kleurrijke Lola. De twee eenzame zielen proberen toenadering bij elkaar te zoeken tijdens een taxirit door de Amsterdamse nacht.

Nova (NL / 2021 / 10 min / Luca Meisters)

Nova gaat mee om haar kleine zusje naar voetbal te brengen. Daar aangekomen maakt ze kennis met de voetbaltrainster. Om haar te kunnen blijven zien, bedenkt Nova telkens smoesjes om langs te kunnen blijven gaan.

Vechtclub XL

Europalaan 2B
Utrecht, Utrecht 3526 KS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie