Ga naar de inhoud

Community Manager
(X/V/M)
Dec 2022 - Sep 2023

Algemene introductie

The 10 Minute Challenge is een queer shorts filmwedstrijd, tot stand gekomen vanuit het Queer Film Festival Utrecht. In 2022 heeft de eerste pilot versie van de wedstrijd plaatsgevonden en dit jaar zullen we de 2e editie organiseren. De wedstrijd stimuleert beginnende filmmakers om meer representatie te geven aan de queer community in de filmindustrie. Deelnemers uit heel Nederlands kunnen hun 10 minuten durende films insturen en daarmee vette prijzen winnen. Daarnaast willen we op deze manier een netwerk vormen voor queer filmmakers en een ruimte creëren waar beginnende makers contact kunnen leggen met het professionele werkveld.

Functieomschrijving

Als community manager schrijf je mee aan het projectplan en de subsidieaanvragen van The 10 Minute Challenge. Daarbij richt jij je hoofdzakelijk op het actief betrekken van de doelgroep, het zoeken van deelnemers en betrekken van interessante partners. Samen met het Marketing en Communicatie team, hou je contact met deze groepen en organisaties. In deze functie werk je nauw samen met de projectleider van The 10 Minute Challenge, daarnaast werk je samen met de voorzitter en penningmeester van Stichting De Rode Eenhoorn.

Het is een vrijwilligersfunctie van +/- 4 uur per week van januari t/m april 2023 en oplopend naar +/- 8 uur per week van mei t/m september 2023. Met als hoogtepunt de festivalperiode. Het Queer Film Festival Utrecht draait geheel op gemotiveerde vrijwilligers.
Het team bestaat uit een diverse groep queers met verschillende leeftijden, gender identiteiten, etniciteiten en achtergronden. We staat altijd open voor nieuwe ideeën en er wordt veel samengewerkt.

Wie zoeken we?

Een gemotiveerd persoon uit de queer community die affiniteit heeft met film en/of festivals. Iemand die het leuk vindt om meer contacten te leggen in het werkveld en organisatorisch sterk is. Eerdere ervaring met het schrijven van projectplannen en/of aanschrijven van subsidies/fondsen is pré! Het is een functie met ruimte voor persoonlijke ontwikkelingen en veel groeimogelijkheden. Het is bij ons ook mogelijk om deze functie als stage uit te voeren, vermeld dit dan in je mail. We gaan bij voorkeur uit naar iemand die de Nederlandse en Engelse taal zowel schriftelijk als mondeling goed beheerst.

We nodigen iedereen van harte uit te solliciteren! We willen als team een zo realistisch mogelijke afspiegeling van de maatschappij vertegenwoordigen en nodigen daarom in het bijzonder graag mensen van kleur, mensen met zichtbare of onzichtbare handicaps en trans personen uit om te reageren.

Bij interesse, mail je motivatie naar sharon@qffu.nl.

Reageren is mogelijk t/m 16 December 2022