Ga naar de inhoud

 

Voor het overzicht hebben we hier de meest gestelde vragen nog even voor je op een rijtje gezet! FAQ 10 minute challenge:

Lesje Queer 101: Oorspronkelijk werd de term queer gebruikt om iets te omschrijven als ongewoon of vreemd, wat denigrerend gebruikt werd richting personen binnen de LHBTQIA+ gemeenschap. Maar tegenwoordig wordt het door de gemeenschap gebruikt als een positieve manier om jezelf te beschrijven! Queer zijn betekent meer dan vreemd of ongewoon, queer betekent dat je jezelf mag zijn, hoe vreemd of ongewoon anderen dat dan ook vinden. Als queer val je niet binnen de huidige normen van seksualiteit en/of genderidentiteit. Dit criterium is breed te interpreteren en zo zullen wij deze ook beoordelen.

Ja. De film mag in elke taal die je zou willen. Maar neem wel mee dat het grootste deel van het publiek Engels of Nederlands spreekt. Als je een andere taal kiest wordt ondertiteling wel heel erg gewaardeerd en daarom raden we dit ook sterk aan.

Nee. Ondertiteling mag altijd en is super fijn voor een gemengd publiek en in het kader van inclusiviteit, maar het is niet verplicht. 

Ja. Als de hoofdmaker van de film dit platform nodig heeft om diens carrière in de queer filmwereld een kickstart te geven, meld je dan aan! Je mag dus zeker je meer ervaren netwerk gebruiken, maar de jury zal de ervaring wel mee laten wegen in de beoordeling van de films.

Omdat de wedstrijd onderdeel is van het Queer Film Festival Utrecht vinden we het belangrijk dat de film, de makers en/of het onderwerp van de film een connectie heeft met Utrecht. Het thema zou een handvat kunnen zijn om na te gaan denken over deze connectie met de stad, maar dit is breed op te vatten en wordt niet actief meegenomen in de beoordeling.

Ja! Op zaterdag 28 mei 2022! We willen dat de wedstrijd een ervaring is waar je de queer film gemeenschap kan leren kennen en kan netwerken met het professionele werkveld. Bij de meet-up kunnen wij elkaar leren kennen en het belang delen van queer representatie in film.